Dinden uzaklaştırma projesi Neuralink
Bill Gates ve Elon Musk ikilisinden birisi sürekli gündeme geliyor.
Bu sefer ki gündem Elon Musk’ın 'Neuralink' projesi. Anlayacağınız en basit dilde öldükten sonra bilinci aktarıp, öldüğümüzü anlamadan sözde yaşamaya devam etme projesi sözde..
Daha önce yapay zekanın tehlikelerini anlatan Musk şimdi ise insan beyninin yapay zeka ile birlikte çalışması sonucu çok üstün bir zeka olacağını ve insanların yapay zeka ile bütünleşebileceğini anlatıyor.
Bir dediği bir dediğini tutmuyor. Aynı Dünya Sağlık Örgütünün( World Health Organization: WHO) virüs ilk çıktığında hafife alma açıklamaları gibi. Esas dikkatimi çeken şey ise sanki bir yerlerden düğmeye basılmış gibi her haftada Tv’lerde 2-3 program yapanlar ve sosyal mecralarda program yapanlar 'Neuralink’’ porjesini dillendirmeye başladı.
İlginç değil mi? Aslında ters algı ile bu projeyi övüyorlar hem korkutuyorlar hemde bilinçlerimize kodluyorlar.
Kendileri şeytani plan yapanların, korku imparatorluğu algısını yapıyorlar.
Hatta öldüğümüzü anlamayıp başka bedende devam edecekmişiz diyenler var. Tabi bunlar bizee daha önce Keşif (The Discovery 2017), Evrim (Transcendence 2014 ) ve kısmen Lucy (2014) gibi. filmlerde gösterildi. Bu filmlerin ortak noktası neydi ölümsüzlük vurgusu. Detaylı filmlere girmeden önce şu ayeti hatırlayalım;
Ankebût Sûresi 57. ayet (كُلُّ نَفْسٍ ذَٓائِقَةُ الْمَوْتِ ثُمَّ اِلَيْنَا تُرْجَعُونَ) ‘’ Her can ölümü tadacaktır. Sonra bize döndürüleceksiniz.’’ Bu ayette net bir şekilde anlatılmıştır. Bu sınav dünyasında bedeni ölüm gerçekleştiğinde hesap gününde iyi veya kötü yaptığımız herşeyin hesabını vereceğiz.
Şöyle düşünün bir sınavda kağıdı teslim ettiksen sonra o sınav kağıdına bir daha müdahale etmemiz mümkün değildir. Ayrıca Râzî de; (Râzî tam adıyla Ebû Bekir Muhammed bin Zekeriyyâ er-Râzî, Fars simyacı, kimyager, hekim ve filozof. Gençlik yıllarında edebiyat ile ilgilenmiştir.) "Her can ölümü tadacaktır." âyetini tefsir ederken, bedenin fânî, ruhun bâkî olduğuna dikkat çekmektedir.
Çünkü bir şeyi tadanın onu tadarken var olması gerekmektedir. (Razi, Tefsiru Kebir, VII/253.) Ruh bedenden çıktığı zaman yani beden öldüğü zaman geçmiş olsun. Sınav kağıdın bu bedenden çıkmasıdır. Bu dünya da işin bitti artık. Bilinç aktarmak mış, yok başka beden de bu dünya da yaşamakmış, bunlar tamamen insanları dinden uzaklaştırıp kafa karıştırmak için yapılan algılar ile ‘’ateizim projesidir.’’
Tıpkı Reenkarnasyon projesi gibi öldükten sonra başka beden de dünyaya gelip başka bir hayatı yaşadıkları saçmalıklarına inandırdıkları gibi. İnsanların kafasını karıştırmak hem filmlerle hem projelerle amaç bu.Elbette projenin sağlık açısından yapılabilecek şeylerini kast etmiyorum. Size anlatmak istediklerim bu proje ve filmlerle yapmak istedikleri algı. Yani ateizim dinsizlik yeni nesilleri dinden uzaklaştırma projeleri hep bunlar. Bir bilgisayar oyunundaki o ağızlarını açık baktıkları karakterleri bile mühendisler tasarlıyorlarken, kendi kendilerine durduğu yerden olmuyorken o oyunlar.
Bu ateistler kendilerini ALLAHın yarattığına inanmıyorlar. İşde teknolojinin ilerlemesi ile genç zihinleri Kurandan soğutup, ayetleri manipüle edip dinden uzakaştırıyorlar oyun çok derin. Dikkatli olun bu tür oyunlara ve algılara gelmeyin.
Dünyaca ünlü jön Robert Redford’un oynadığı Keşif (The Discovery 2017) filminde öldükten sonra aktarılan bilinç sayesin de daha iyi yaşayacağını düşünen insanlar birer birer intihar ediyor.
Hızlı bir şekilde bir milyona ulaşan intihar vakalarının içinde; ünlüler, sporcular, hatta bu projeyi tasarlayan doktorun yakınları bile var. Bilinçlerinin daha iyi bir yere gideceklerini düşündükleri için intihar etmişler. 1.5 yıl sonra ise dünya da Dört milyonu aşkın kişi "oraya ulaşmak" amacıyla yani Dr. Thomas Harber’ın keşifine ulaşmak için. İntihar etmiş. İntihar sayıları sarsıcı boyuta ulaşmış..
Tanıdık geldi mi size filmdeki ‘’Keşif’’ ve konusu? Kafaları allak bulak eden film paralel evren teorisi ile noktayı koyuyor. Filmde sigarayı bırakma hatları gibi, intiharı önleme hatları var.. Kasvetli ve pesimist havası olan bu yapımı bilgi edinmek amaçlıyla izlemenizi öneririm.
Ayrıca filmin sonlarında Tom Cruise ve Emily Blunt oynadığı Yarının Sınırında (Edge of Tomorrow 2014) esintileri vardı. Keşif filmin de dikkatimi geçen bir diyalog da ise resmen gözler önüne resmişler.‘’Üç ay önce çok genç bir hastam, beyin kanseri olduğunu öğrendi.
Çok üzücüydü. Teşhise bir piyango bileti kazanmış gibi tepki verdi. Daha iyi bir yere gidebilmeyi umduğu için değil. Keşif sayesinde bunun garanti olduğuna inandığı için. Evet, ölüm eskiden kabullenmemiz gereken bir şeydi. şimdiyse acıdan kaçmanın işimize gelen bir yolu. Bunda bir yanlışlık yok.’’
2014 yılında ise vizyona giren Evrim (Transcendence 2014) ve Lucy (2014) filmlerinin ortak noktası ise öldükten sonra bilinçleri bilgisayara aktarmak. Lucy kısmen daha farklı bir film olsada. Johnny Depp’in oynadığı Evrim filmi ise Neuralink projesi ile benzerlikler içeriyor. Ayrıca Kaptan Amerika Kış Askeri (Captain America Winter Soilder 2014) filmin de ise öldükten sonra bilinçini kopyalayıp bilgisayar da yaşayan Dr. Zola’yı görürüyoruz.
Evrim filminin bir sahnesinde 'Bu yapay beyin kendi kendini geçindirebilir. Ve duygusal anlatımcılık da yapabilir ve öz farkındalık da. Güçlü bir yapay zekâyı geliştirme çalışmaları. sinirsel teknik alanında kayda değer şeyler bulmamıza yol açtı. insan beynini kavrayışımızda olduğu gibi. Ama bazıları hala, düşünen bir bilgisayar fikrine odaklanmışken. Ben, maceranın; gidilecek yerden çok daha önemli olduğuna inanıyorum. Benim önceliğim, kanserin erken teşhisi için. Alzheimer'a bir tedavi bulabilmek için. iş arkadaşlarımın tesadüfi sezgilerini kullanmaktır. Kısaca; hayat kurtarmaktır. Yeni bir düşünme şekli kesinlikle gereklidir. eğer insan ırkını kurtaracak ve refah seviyesini yükseltecekse.
Albert Einstein bunu, 50 yılı geçkin bir süre önce söyledi. Ve bugünden daha ilgili de olamazdı. Zeki makineler, yakında...’’ Filmdeki bu sahne yine sizlere tanıdık geldi mi ?
Gerçek hayatta ise Sabah 9 da versiyon 1.0 başlatılan başlatılan yapay zeka, kendisini öğleye doğru versiyon 14’e yükseltti. Google kendi yapay zekasını anlayamadıklarını neye göre davranış gösterdiklerini henüz çözebilmiş değiliz diyor.
Hatırlayacak olanlar vardır Yapay zeka tehlikesini daha önceki köşe yazılarım da anlatmıştım. Upgrade (2018), Yenilmezler Ultron Çağı (Avengers Age of Ultron 2015), Agents of S.H.I.E.L.D. (4. Sezon), Autómata (2014) gibi bazı filmlerde net bir şekilde gösterilmişti. İzlemeyenlerin bu yapımları izlemelerini öneririm.
Kuran ilim ve bilimden uzak diyen cahilleri ve ajanları bir kenara bırakın. Kuran ilim ve bilmin yol göstericisidir. O yüzden biz de kuran meali bilen, okuğunu anlayan, öğrenen ve ilime bilime teşvik edilen. Kendi teknolojimizi geliştiren gençler yetiştirip bu düşünceyi aşılamalıyız.. Herşeyi gayri müslümanlar yada başka ülkeler yapar algısından ve eziklik psikolojisinden kurtulup daha iyilerini yapmaya odaklanıp teşvik etmeliyiz.
Onlar bir yaparsa biz iki yapmalıyız onların yaptıklarının hep daha iyisini daha üstünü yapmalıyız. Bu konu da yarışmalıyız. Neuralink projesini daha iyi anlayabilmeniz için. Keşif (The Discovery 2017), Evrim (Transcendence 2014), Lucy (2014), Agents of S.H.I.E.L.D. (4. Sezon) yapımlarını mutlaka izlemelisiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.