Yandaş yazarın torpil isyanı! AK Parti'de tanıdık bulma olimpiyatları

Yandaş yazarın torpil isyanı! AK Parti'de tanıdık bulma olimpiyatları

Ak Parti hükümetine yakınlığıyla bilinen Star Gazetesi yazarı isyan etti ve çok sert ifadeler kullandı. İşte yandaş yazarın torpil isyanı ve ayrıntılar;

Gazeteci – Yazar Ömer Ekinci, bugünkü köşesinde ‘Partiden Tanıdık Bulma Olimpiyatları’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazar Ekinci yazısında başına gelen olayları ve belediyelerde işe girebilmek için AK Parti’den tanıdık bulunması gerektiğini ifade etti.

“MÜDÜRÜN İŞİ BU DEĞİL”

Ömer Ekinci yazısına şöyle başladı:

“Daha bugün dinledim, hem de diyalogun tek canlı şahidinden.

İstanbul’da önemli bir ilçenin AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı çocuğunu okul kaydına götürüyor.

Siyasi kimliğini söylemiyor ama iş insanı olduğu için okul müdürü odasına buyur ediyor. Odaya geçince okul müdürü başlıyor siyasi bir nutuk çekmeye, hükümetin politikalarını övmeye. Bunun üzerine ilçe başkan yardımcısı dayanamayıp ‘Hocam, siyaseti dışarıda yapalım, burada yapmayalım’ deyiveriyor.

Müdürden gelen cevap hayli ilginç, ‘Siz muhalif birisiniz zannedersem…’

Şimdi düşünüyorum, bu okulda öğrenci olsam diyorum.

Ortaokulda veya lisede, neticede henüz görüşleri olgunlaşmamış, en fazla ailesinin siyasi görüşünün etkisinde bir genç olacaktım.

Okul müdürüm sosyal medyada, okulda yaptığı konuşmalarda ya da birebirde siyasi mesajlar versin istemezdim.

Dahası hele de o yaşların refleksiyle o ne diyorsa zıddına meylederdim. Çünkü kaç yaşında olursam olayım okul müdürünün işinin siyasi mesajlar vermek olmadığını bilirdim.

Ya da çocuğumu okula göndermiş olsam, benimle aynı görüşte bir okul müdürünün bile çocuğuma kürsüden ya da birebir diyalogda siyasi fikrini empoze etmesini istemezdim. Diyorum ya, birebir aynı görüşte bile olsam…

Çünkü müdürün işi bu değil, çünkü belediyedeki şefin, müdürün işi bu değil.

Evet, Türkiye zorlu bir süreçten geçti, hatta hala geçiyor. Belki bu dönemi yaşamamız gerekiyordu, kimin kim olduğunun belli olmadığı bir dönem olması nedeniyle devlet memurları da tarafını belli etmek durumunda kaldı.”

“BELEDİYEDEKİLER ‘GİT PARTİDEN TANIDIK BUL, İŞİN ÇÖZÜLSÜN’ DİYORLAR”

“Korkum odur ki bu bir alışkanlığa dönüşmesin, genetik koda işlemesin” diyen Ekinci yazısını şu ifadelerle sürdürdü:

“Parti devleti ithamını güçlendirmekten, siyasi iradenin etkisini ve gücünü zayıflatmaktan ve kendi makamının saygınlığını azaltmaktan başka bir işe yaramaz bu zira.

Çok fazla sayıda mesaj geliyor, tanıdık-tanımadık çok sayıda genç; “Abi şu belediyede işe gireceğim, belediyedekiler ‘Git partiden tanıdık bul, işin çözülsün’ diyorlar.

En son bugün başıma geldi. Yıllar önce yanımda staj yapmış bir genç kız ‘Abi belediyeye alınmam için partiden referans gerekiyor, yardımcı olabilir misin?’ diye mesaj attı.

Ben de ‘Referans olarak beni ekle, numaramı yaz, ararlarsa referans veririm’ dedim.

Bir süre sonra tekrar aradı genç kızımız, ‘Abi öyle olmuyormuş, senin araman lazımmış ki işim olsun.’

İstedikleri şu, arayayım belediyeyi, ‘Ben Star Gazetesi yazarıyım’ diyeyim. Beni tanıyorlarsa zaten sorun yok, tanımıyorlarsa da siyasi olarak hükümeti destekleyen bir gazetede yazdığım için etkim olur, sözümü dinlerler.

Çok uzun uzadıya anlatmadım ama tabi ki kabul etmedim.”

“PARTİ TEŞKİLATLARI KARIŞMAYIN”

Ömer Ekinci kabul etmeme sebebini ise şöyle açıkladı:

“Sebebini buradan açıklamış olayım, kusura bakma kardeşim ama benim sana CV’nde referans olmaktan başka faydam olmazdı. O parti teşkilatını ararsam, gazetedeki yazarlığımı kullanırsam bu bana verilen kaleme ihanet olurdu. Gazete yazarı belediyeden ricacı olmuş, talepte bulunmuş olurdu. ‘Yakınlarını belediyeye yerleştiriyor’ durumuna düşerdim.

Ve zaten bu bozulmalar da böyle iyi niyetli hatalarla başlıyor.

Önce yakınım olmayan için ricacı oluyorum. Bakıyorum ki belediyede sözüm geçiyor, bu nefsime hoş gelmeye başlıyor, Bir telefonla iş halleden adam olduğuma inandırıyorum kendimi. Sonra bir akrabam geliyor ya da kardeşimin işe ihtiyacı oluyor, nefsim sesleniyor bana “Yahu sen bir telefonla belediyeye adam yerleştirebiliyorsun, öyleyse ne duruyorsun?

Belediyeler, yönlendirmeyin.

Parti teşkilatları, karışmayın.

Aksi takdirde partileri işini hallettirmek için oraya girenlerden, siyasi nüfuza sahip olup haksız kazanç elde etmeyi amaçlayanlardan temizleyemezsiniz.”

“PERSONELİNE ‘GİDİN ŞU PARTİNİN TEŞKİLATINDA GÖREV ALIN’ TALİMATI VERİYOR”

Ekinci yazısında yaşadığı bir başka olayı da şöyle aktardı:

“Bir küçük örnek daha, bir belediye iştiraki şirketin genel müdürü personeline ‘Gidin şu partinin teşkilatında görev alın, destek olun’ talimatı veriyor. O partiye gönül bağı olanlar bile isyan ediyor. Bazıları da gidiyor. Durum bana ulaştığında hemen partideki bir yetkiliyi arayıp söyledim. Şok olmuştu, ‘Biz öyle bir talepte bulunmadık. Asla da bulunmayız. Derhal araştırıyoruz’ dedi. Sonradan anlaşıldı ki siyasete şirin görünmek isteyen bir yöneticinin bahanesiydi. Ama bunu ben bir yetkili bulup da sormasam bütün personelde ‘Şu siyasi parti bizleri kullanıyor, rızamızı almadan çalıştırmak istiyor’ şeklinde bir algı kalacak. Kimse kraldan çok kralcılık yapanların işgüzarlığı olduğunu bilmeyecek.

Öyle çok hikaye var ki bu konuda.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.