Abdurrahman Dilipak açıkladı AK Parti’nin üye bilgileri satılıyor
Abdurrahman Dilipak, Ak Parti’nin üye bilgilerinin satıldığını iddia etti.
Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, bugün ‘Siber tehdit’ başlık bir yazıyı kaleme aldı. Dilipak, Ak Parti’nin üye bilgilerinin satıldığını hatırlatan yazıda, “Siber savaş başladı. Elektrikler kesilebilir, haberleşme, finans, sağlık vb. hizmetler çalışmaz hale gelebilir.” dedi.
Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, köşesinde konu ile ilgili bölüm şöyle;
Terör saldırıları ve operasyonlarda hayatını kaybedenlerden kat kat fazla insan, uyuşturucu ve mavi balina gibi oyunlar sonucu hayatını kaybediyor.
Siber saldırılar giderek daha can alıcı hale geliyor.
G5 ile aslında bir devrim gerçekleşecek. 2025 digital devriminde kilit cihazlardan biri bu cep telefonları olacak. Uzaktan cebinizde kaç para olduğu bile bilinebilecek. Çünki cebinizdeki paralardaki Chip üzerinden cep telefonunuzla etkileşim içinde olacak.
AK PARTİ VE CHP’NİN ÜYE BİLGİLERİNİ SATIYORLAR
Deepweb’de, “sanal dünya”nın korsanları, AK Parti ve CHP’nin 1,5 milyon civarındaki üye bilgilerini satıyorlar. Hem de 5000 liraya. Tabii ödemeyi Bitcoin üzerinden yapmanız gerekecek. Ama ilişki kuracağınız adres bu işlerle hiç ilgisi olmayan bir kişi, kuruluş, hatta bu bir kamu kuruluşu olabilir. Bazan ele geçirdikleri bir serverinde gizli bir bölüm oluşturup, kendi karanlık planları için sonra Truva atı olarak kullanıyorlar ya da bilgileri kopyaladıktan sonra silip, sizin bilgilerinizi size tekrar para ile satabiliyorlar. Siz almazsanız, o bilgileri başkasına da satabilirler. Siz bu bilgileri geri almak için Bitcoin almanız gerekebilir. Ve bu ödemenizi gider olarak da gösteremeyeceksiniz.
ÜLKEMİZDE CİDDİ BİR TEHDİTLE SİBER SALDIRI İLE KARŞI KARŞIYA
Benim duyumlarıma göre, mesela Asya Finans serverlerini kullanarak yurtiçinde ve yurtdışında birçok yere siber saldırılar düzenlenmiş. Hatta Tübitak serverleri yurtdışından hakerler tarafından kullanılarak Azarbeycan’da bazı kuruluşlara siber saldırılar düzenlenmiş. Ülkemiz de ciddi bir tehditle karşı karşıya aslında! Her terör örgütü sadece sıradan bir terör örgütü değildir. Onun arka yüzünde bir istihbarat örgütü olabilir. Hacker görüntülü istihbarat elemanları sanal alemde cirit atıyor.
TÜRKİYE KURUMLARINA DÜZENLENEN SİBER SALDIRILAR
2016 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastanelerinin sistemlerine sabah 09.30 sıralarında başlatılan siber saldırıda, Edirne Sultan 1’nci Murat Devlet Hastanesi’nin de aralarında bulunduğu 33 hastanenin verilerinin kopyalandıktan sonra sistemden silinmişti. Bugün durum genel anlamda çok daha vahim. Bu tehdit sadece bizim için geçerli değil. ABD’de EquiFax’in web uygulamalarında bulunan güvenlik zafiyeti sonucu 327 milyon nüfuslu ABD’de 147,9 milyon insanın kişisel bilgileri dışarı sızdırılmıştı. Marriot’un ziyaretçi veri tabanı ‘hack’lendi. Son 4 yılda bu otellerde kalan 500 milyon müşterinin verileri ‘hacker’ların eline geçti. Marriot otellerinde konaklayanların doğum tarihi, pasaport numaraları, e-posta ve kredi kartı bilgilerinin de etkilendiği belirlendi.
SİBER SAVAŞ BAŞLADI ELEKTRİKLER KESİLEBİLİR
Siber savaş başladı. Muhtemel bir siber savaşın ülkelere maliyeti ne olabilir. Elektrikler kesilebilir, haberleşme, finans, sağlık vb. hizmetler çalışmaz hale gelebilir ve ölümlere neden olabilir. Nükleer tesislerde yangınlar çıkabilir, patlamalar olabilir. İran Stuxnet örneği. Uçaklar havada çarpışabilir… Atılan bir füze, vurması gereken hedef yerine farklı bir hedefi vurabilir.
WannaCry; Mayıs 2017’de 200’den fazla ülkede 230.000 civarında bilgisayarlardaki verileri kriptolayarak kullanılamaz hale getirdi ve kurbanlarından fidye talep etti. Ayrıca deepweb de her ay 80.000 adet RDP hesaplarının satıldığı black platformlar bulunmaktadır. Geçen yıl siber saldırılardan Ukrayna, Rusya, İtalya, İsrail, Romanya, ABD, Litvanya, Macaristan ve Polonya ülkelerinde başta enerji, lojistik, finans ve benzeri sektörleri ciddi bir şekilde etkilendi.
TEHDİTE KARŞI TÜRKİYE’DE ACİL EYLEM PLANI ŞART
Bu siber çeteler 2017 yılı sonunda 5 milyar doların üzerinde gelire ulaştılar. Dünya ekonomisine 609 milyar dolar zarar verdiler. Türkiye saldırıya uğrayan ülkeler arasında ilk 5 ve Avrupa ülkeleri arasında 1. sırada yer almaktadır. Eğer bir çözüm bulunamaz ise 2021 yılında 6 trilyon dolar dünya ekonomisine zarar verilmesi sözkonusu.
Siber güvenlik uzmanı Serkan Bilen’e göre, bu tehdite karşı bir acil eylem planı şart. Ve tabii bir milli altyapının kurulması da hayati önem taşıyor. Ayrıca şunlara da dikkat etmek gerek: “Siber güvenlik ürünleri olarak yerli ve milli ürünleri kullanmak. Mevcut güvenlik ürünlerinin iyi senaryolar ile konfigüre edilmeli ve güvenlik güncelleştirmeleri eksiksiz yapılmalıdır. Kalıplaşmış güvenlik ürünleri dışında proaktif siber güvenlik ürünleri ile önlemler artırılmalıdır. İyi bir yedekleme senaryosu kurgulanmalı. Kurum içerisindeki personellere siber güvenlik eğitimleri verilmesi farkındalığın artırılması gerekir.”
Bu verilerin önemli bir kısmını, “Parsecure”nin konuyla ilgili bilgi notundan özetlemeye çalıştım. Selâm ve dua ile.”
SİYASETCAFE.COM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.