Turizm politikaları yeniden belirleniyor
Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısının 30 milyona yaklaşmasının ardından hükümet, turizmde 2023 hedeflerini büyütmek için yeni turizm politikalarını masaya yatırdı.
Dijital inovasyon, yeşil büyüme ve kültürel alanda yapılacak uygulamalarla birlikte turizmde yeni bir döneme girilecek. Bu kapsamda ekolojik kentsel tasarımın bir bileşeni olan erişilebilir kentlerin sayıları artırılacak. Isparta ve Konya gibi şehirlerde 'Agroturizm' destinasyonları oluşturulacak. Google ve Youtube'da Türk turizminin geniş çaplı tanıtımı yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından önümüzdeki dönemde uygulanacak 3 stratejik hamle şöyle:
YEŞİL BÜYÜME
Turizmde çevre dostu altyapı uygulamaları geliştirilerek doğal, tarihi ve kültürel değerler korunacak. Organik çiftlik evleri kurularak dış etmenlere açık olan hareketlilik payı yüksek turizm sektörünün bölgenin temel ekonomik girdisini sağlayan tarım sektörü ile entegre edilmesi sağlanacak. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen gül ve lavanta bahçeleriyle Isparta ve laleleriyle ünlü Konya birer Agroturizm destinasyonu haline getirilecek. Ekolojik kentsel tasarımın bir bileşeni olarak görülen 'erişilebilir kentler'in sayıları artırılacak.
İNOVASYON
Google ve Youtube gibi önemli mecralarda yapılan aramalarda Türkiye'nin tanıtımıyla ilgili hazırlanmış içeriklerin ön planda yer alması için çalışmalar yapılacak. Spor, doğa, sağlık ve dini turizm konularında özel içerikler ve video tanıtım filmleri üretilecek. Mevlana, Nasrettin Hoca, Mimar Sinan ve Piri Reis gibi dünyaca ünlü Türk düşünürlerle alakalı hazırlanacak kısa filmler yabancı dillere çevrilerek sosyal medya kanallarında yayınlanacak. Dünyadaki popüler seyahat bloggerları ve sosyal medya fenomenleriyle ortak projeler yürütülecek. Mobil telefonlar için turizme yönelik 'TurkeyGuide' ve müzeler için sanal tur uygulamaları geliştirilecek.
KÜLTÜR
'Film Platosu Türkiye' konsepti çerçevesinde, Türkiye'de film çekmek isteyen yabancı yapımcılara yardımcı olacak bilgilerin yer alacağı bir dijital platform vasıtasıyla sinema festivalleri ve Türk Sineması hakkında bilgi verilecek. Ünlü edebiyatçıların evleri ve edebi mekanlar müzeye dönüştürülerek turistlere yönelik edebi turlar düzenlenecek. Tarihi kent bölgelerinin tasarımı, canlandırılması ve tanıtımı projesi hayata geçirilerek İstanbul edebiyat haritası oluşturulacak. Gastronomi alanında ünlü yabancı şeflerin Türkiye'ye davet edilerek birer marka elçileri olarak Türk yemek kültürünü dünyaya tanıtmaları sağlanacak. Türk halk oyunlarının yurtdışındaki organizasyon sayıları artırılacak.
siyasetcafe.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.