Çakma Robin Hood sessizliğini bozdu

Çakma Robin Hood sessizliğini bozdu

“Kara para akladığı” iddiası ile 1 yıl cezaevinde kalan ve serbest bırakılan Sezgin Baran Korkmaz, cezaevinden çıktıktan sonra ilk kez konuştu.

Kara para aklamakla suçlanan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, ABD'de iş hayatına devam ettiğini, 135 milyon dolarlık borcunun önemli bir kısmını ödediğini belirterek, "Benim yaşadığım bu olayı muhalefet üzerindeki bu tezgahı bana kimlerin planladığını, hangi eski milletvekili, hangi avukat, hangi gazetecilerin bu tezgahın içinde olduğunu yakın bir zamanda bir canlı yayında anlatacağım" ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan Sezgin Baran Korkmaz, hakkındaki iddiaların pek çoğunun hayal ürünü olduğunu savundu.

Korkmaz, ABD'de yargılandığı davada itirafçı olmadığını belirterek, "Benim dosyamda Türkiye’de gündeme gelen ilk dosyanın parçasıymış gibi yansıtılan iddialar doğru değil. Ayrıca dosyamın politik hiçbir tarafı yok. Bu bir normal vergi dolandırıcılığı, kara para aklama dosyası. Yargılama halka kamuya açık. Gizli bir tarafı yok" dedi.

Yakında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar yapacağını belirten Sezgin Baran Korkmaz, yaşadığı olayı muhalefet üzerinden kimlerin planladığını anlatacağını kaydederek, "Bu tezgahı bana kimlerin planladığını, hangi eski milletvekili, hangi avukat, hangi gazetecilerin bu tezgahın içinde olduğunu yakın bir zamanda bir canlı yayında anlatacağım. Olayın onların anlattığı şekilde olmadığı ortaya çıkacak. O villaların hangi parayla alındığını tek tek belgeleriyle ortaya koyacağım. Kimse bir şeyi saklayamaz. Ben, hangi gazetecilerin bu kirli planın parçası olduğunu ortaya koyarken onlar gibi yapmayacağım. Onların hepsinin isimlerini canlı yayında söyleyip birlikte canlı yayına çıkmayı teklif edeceğim" diye konuştu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.