İşte Timur Cihantimur’un kaldığı cezaevi

İşte Timur Cihantimur’un kaldığı cezaevi

Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur’un intihara teşebbüs ettiği iddia edilen cezaevi ilk kez görüntülendi.

Timur Cihantimur’un Connecticut’ta kaldığı cezaevi görüntülendi.

Mahalle arasında olan ve 18 yaşından küçük gençlerin kaldığı cezaevinde ağır suçluların kaldığı öğrenildi.

Boston Federal Mahkemesi’nde dün Türkiye Saatiyle 22:30’da başlayan duruşmaya savcı Kristin Kearney’in savunması damga vurdu.

Duruşmada yarım saat savunma yapan Timur Cihantimur’un avukatları, cezaevi koşullarından şikayet ettiler.

Avukatların yaptığı savunmada özetle; “Müvekkilimiz zor şartlarda kalıyor. Kaldığı cezaevinde yüksek suçluluar kalıyor. Dolayısıyla psikolojisi çok bozuk. İntihara teşebbüsü söz konusu. Kendisine zarar vermesin diye 24 saat boyunca çıplak bir şekilde tek kişilik hücrede izole edildi. Yüzünde, vücudunda kızarıklıklar oluştu. İlacını kullanamıyor” dedi.

vdvdvd.jpg

Avukatlar, savunmalarının devamında, “Size yalvarıyorum bu genci bırakın. Ailenin burada iki tane evi var. Akrabaları da var. Burada kalabilir. Sizler de araştırabilirsiniz. Kefalet neyse vermeye hazırız. Bu çocuğu hep birlikte kurtaralım. Burada kalmaya devam ederse kalıcı psikolojik hastalıkları olacak. Müvekkilimiz Amerika vatandaşı. Türkiye’ye iade edilirse güvenliği olmaz. Yasalar orada çok değişik” dedi.

BU ÇOCUK TAM DA OLMASI GEREKTİĞİ YERDE


Bunun üzerine Mahkeme Hakimi, avukatların yaptığı savunmaya karşılık savcı Kristin Kearmey’den savunma yapmasını istedi. Kearney, ilk olarak hazırladığı dosyayı, Cihantimur’un avukatlarının önüne koyarak savunmasına başladı. Kearney, “Siz bu insanların masum olduğuna inanıyor musunuz? Tam da olması gerektiği yerde kalıyor. Cezaevinde psikologlar var. Onlardan destek alabilir. Bir insan can çekişirken bu insanlar kaçmak için bavul hazırlıyorlardı. İki saat içerisinde istedikleri ülkeye kaçabilecek servete sahipler. Anne saçları kesip sarıya boyatması bu insanların kaçmaya hazır olduğunu gösteriyor. Meksika, Kanada ve Küba’ya kaçış planları yaptılar.

sdvcxvvds.jpg

BABA MASUM DEĞİL

Baba bu işin içerisinde. Hatta havalimanına onun arabasıyla gidiyorlardı. Sonra ne olduysa adam arabadan iniyor. Bu işi organize eden babadır. Bu cezaevinde medikal doktor var. Kütüphane var. İlk yardım ilaçları var. Dolayısıyla bu cezaevinin öyle de kötü bir ortam yok” şeklinde savunma yaptı.

vdvdvdv.jpg

MEDYARADAR O CEZAEVİNİ GÖRÜNTÜLEDİ

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk, Timur Cihantimur’un intihara teşebbüs ettiği iddia edilen Connecticut Cezaevi’ni görüntüledi. Mahalle arasında ve yüksek korunaklı cezaevinde 600 kişi kalıyor.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.