Fransa'nın yeni nesil uçak gemisinde detaylar belirginleşti
Fransa Silahlanma Genel Müdürlüğü (DGA); Naval Group, Chantiers de l’Atlantique ve TechnicAtome şirketlerine yeni nesil uçak gemisinin taslak çalışmalarını gönderdi.
Fransa Silahlanma Genel Müdürlüğü (DPA) tarafından gönderilen taslak çalışması, iki yıllık bir çalışma sürecinin sonunda ortaya çıktı. Bu iki yıllık çalışma, ön çalışma aşamasındaki hipotezleri ve teknik verilerin pekiştirilmesini amaçlıyor. Yeni Nesil Uçak Gemisi’nin (PA-NG) inşası ve bakımı; Fransa’nın yerel sanayisine büyük endüstriyel faydalar ve sürdürülebilir işler sağlayacak. Özet taslak aşaması; Naval Group, Atlantic Shipyards, TechnicAtome ve alt yükleniciler de dahil olmak üzere 300’den fazla firmanın üretime katılımını kapsamakta.
Fransa Silahlanma Genel Müdürlüğü (DGA) tarafından yapılan açıklamada: “PA-NG’nin iki yıl önce başlayan ön çalışmaları geminin farklı tasarımlarını incelememizi, boyutlarını ve yükleneceği hava grubunun büyüklüğünü çizmemizi sağladı. Gemini ana karakteristikleri yaklaşık 300 metre uzunluk, 75.000 tonluk deplasman ve 27 knot (yaklaşık 50 km/s) seyir hızı şeklinde olacak. Bünyesindeki uçakların iniş ve kalkış faaliyetleri için elektromanyetik katapultlar ve yeni nesil durdurma ekipmanları ile donatılacak. Gemi yaklaşık 30 yeni nesil savaş uçağı taşıyabilecek. Mürettebatı, hava grubu da dahil olmak üzere yaklaşık 2000 denizciden oluşacak. Gemi, nükleer tahrik sistemi ile donatılacak.” ifadelerine yer verildi.
“Ayrıntılı taslak” olarak bilinen çalışmanın ve geminin inşa faaliyetleri için gerekli teklifinin tamamlanması üç yıl sürecek. Aynı zamanda nükleer tahrik sistemi için gerekli olan ön güvenlik raporunun hazırlanması da bu sürede bitirilecek.
Geminin inşaatına 2025’te başlanacak ve uçak gemisi Charles de Gaulle’ün ömrünün sona ermesi ile halefinin gelişi arasında bir istikrarsızlık olmaması için 2036’da deniz testlerine başlanacak. Geminin 2038’de hizmete alınması planlanıyor.
Siyasetcafe.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.