CHP'de deprem imza 600'ü buldu! Kılıçdaroğlu aday olacak mı?
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) muhalifler ‘olağanüstü kurultay’ için 600 imzaya ulaştı. Kılıçdaroğlu’nun ise olağanüstü kurultayda aday olup olmayacağı merak konusu oldu. İşte ayrıntılar;
24 Haziran seçimlerinin ardından CHP’de kurultay tartışması her geçen gün tırmarak devam ediyor. Parti içerisindeki muhalifler ise olağanüstü kurultay için imza kampanyası başlattı ve 4. Günde 600’e yakın imza topladı.
Muhalifler arasında yer alan ve CHP’de değişim zamanı olduğunu düşünen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, şu ana kadar toplanan imzaların 600'ü bulduğunu açıkladı. Çelebi, kurultay için gerekli olan 634 imzanın gün içerisinde tamamlanacağını söyledi.
CHP PM üyeleri, olağanüstü kurultay konusunda ikiye bölündü. PM'de yer alan İzmir milletvekillerinden Selin Sayek Böke, Mehmet Ali Çelebi ve PM üyesi eski İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, değişimden yana olduklarını açıklarken PM üyelerinden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Seyit Torun gibi bazı isimler de olağanüstü kurultayın gerekli olmadığını düşünüyor.
CHP'de imza restleşmesi sürerken, Mehmet Ali Çelebi, imzaların 600'ü bulduğunu duyurdu. Bugün seçimli olağanüstü kurultay için gerekli olan 634 imzaya ulaşılacağını belirten Çelebi, "Biz hepimiz yoldaşız. Kırıp dökmeden taleplerimizi bir şekilde ortaya koyacağız ve bence bu değişimi gerçekleştireceğiz. İlkesel bir değişim olacak. Değişim ile ilgili bir çok başlığımız var. Cumhuriyetçi, halkçı, aydınlanmacı bir program gerekiyor. Bu programa kadro değişikliği eşlik etmeli” ifadelerini kullandı.
'DEĞİŞİM OLMAZSA YEREL SEÇİMLERDE HÜSRAN YAŞARIZ'
Bu değişimin ardından, partinin üyelik yapısının değiştirilmesi ve partide liyakat sisteminin işletilmesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Ali Çelebi, ardından başarı kriterlerinin belirlenmesinin önemli olduğunu söyledi.
Mehmet Ali Çelebi, şöyle konuştu:
"Her kademedeki görev için 2 veya 3 dönem kuralı getirilmeli. Kadın ve gençler öne çıkarılmalı. Partide eğitim ve kültür alt yapısının oluşturulması gerekiyor. Partide üyesinden en tepedekine kadar herkesi dava insanına çevirecek bir eğitim alt yapısı gerekiyor. Meclis'in işlevi kısıtlandı. Bu nedenle sivil toplum ile iç içe olabilecek, geçirgen ve geçişken bir CHP gerekiyor. En büyük sıkıntılardan biri de yetkili kurulların işletilmesi. Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) PM tarafından seçilmesi önemli. Seçim güvenliği ile ilgili farklı bir alt yapı gerekiyor. Belki sadece bir genel başkan yardımcısı bu işle ilgilenebilir. Bunları koordine edebilecek yapının oluşturulması önemli."
siyasetcafe.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.