Babacan'dan geri adım Parti işi yattı

Babacan'dan geri adım Parti işi yattı

Kurucusu olduğu AK Parti'den 18 yıl sonra istifa eden ve yeni parti kurma çalışmalarına hız veren Ali Babacan'ın kuracağı yeni partinin kuruluş tarihi ertelendi.

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yeni parti kurma hazırlıklarını sürdüren Ali Babacan, 4 gün önce kurucusu olduğu AK Parti’den istifa etmişti.

Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, istifa ettikten sonra parti kurma çalışmalarına hız vermiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde parti kuracağını dile getirmişti.

 

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından kurulacağı ileri sürülen yeni partinin kuruluş tarihinin kış veya ilkbahar aylarına kaldığını yazan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bunun nedenlerini köşesinde anlattı.

AK Parti'den istifa ederek yeni parti için kolları sıvayan Ali Babacan, frene bastı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Babacan'ın partisi sonraki bahara..." başlıklı yazısında Babacan'ın ekibinin verdiği bilgilere göre partinin kuruluş tarihinin kış veya ilkbaharın ilk aylarına kaydırıldığını yazdı.

Partinin kuruluş tarihinin revize edilmesinin AK Parti'den gelen tepkiler olmadığını ifade eden yazar, yeni oluşumda erteleme için üç nedenin öne çıktığını yazdı.

Bunlardan birincisi TBMM’de iktidar çoğunluğunun tükenmesine ve bir erken seçimle sonuçlanacak tablonun ortaya çıkmasına aracı olmak istememeleri olarak gösteriliyor. Diğer neden ise erken seçimle birlikte büyüyecek ekonomik krizin faturasının üzerilerine kalmasını istemiyorlar.

Sarıkaya, yazısına şöyle devam etti:

Riski üstlenmeyen pozisyonu uygun buluyorlar

"Önce birkaç ay sonra bir ekonomik krizin daha çıkması ihtimaline dayanan bu bakışın temel ilkesi,  ‘Ekonomik soruna gerekçe olarak göstermeyelim, üzerimize kalmasın ‘ yaklaşımı üzerine kurulu.  

Böyle bir zeminin ortaya çıkması sonrası erken genel seçimle iktidara gelen kim olursa olsun Yunanistan’da bu seçim iktidarı kaybeden Çipras’tan farklı olmayacağına inanılıyor.  

Yani, ekonomik acı reçeteyi halka içiren, bir diğer anlatımla 1999 ekonomik krizi sonrası kararları alan Kemal Derviş görüntüsüne düşmeyi arzulamıyor.  O nedenle partileşme sürecini daha ağırdan alan, ekonomik gelişmelerin seyrini izleyip, riskini üstlenmeyen pozisyona geçmeyi daha uygun buluyor."

Ertelemenin bir diğer boyutunu da yazan Sarıkaya, Babacan ekibinin AK Parti hareketi gibi algılanmak istemediklerine değinerek, "Çünkü bugüne kadar hep AK Parti kadrolarına yönelim olduğu, diğer kesimlere ulaşma konusunda yeterli zengin fihriste ulaşamadıklarını belirtiyorlar." ifadelerine yer verdi.

 

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.