Devlet Bahçeli'den Öcalan'a tarihi çağrı! 'Meclis'te konuşsun'

Devlet Bahçeli'den Öcalan'a tarihi çağrı! 'Meclis'te konuşsun'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Abdullah Öcalan'ın tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de konuşsun, terörün tamamen bittiğini haykırsın' dedi. Siyaset arenasının önde gelen isimlerinden Bahçeli'ye eleştiriler yöneltildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünkü grup toplantısında PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’a çağrı yaptı.

Bahçeli, “Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de konuşsun, terörün tamamen bittiğini haykırsın. Bu kararlılığı gösterirse umut hakkından yararlanmasının önü ardına kadar açılsın” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin sözleri Türkiye’nin gündemine oturdu.

MHP kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı İYİ Partili Ayyüce Türkeş şunları söyledi:

“Kulaklarıma inanamadım… Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve UMUT HAKKINDAN yararlansın diyen Devlet Bahçeli’yi kınıyorum. Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz.. TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA..”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise Bahçeli'nin çağrısına şöyle tepki gösterdi:

"Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir. Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir. Gün; Türkiye Cumhuriyetini, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür. Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir! Yarını bekleyin! Herkesin maskesini indireceğiz!.."

Ümit Özdağ: Siyasetiniz batsın!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise “Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil” dedi.

CHP'DEN İLK YORUM!

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Bahçeli'nin açıklamaları için "Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor. Biz açıklayalım. Geçen hafta tecriti kaldırılsın diyen Bahçeli, bu hafta da gelsin Meclis'te DEM parti grubunda konuşsun diyor. Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir" diye konuştu.

Mansur Yavaş: Onaylamıyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı açıklamada, "Bu ülkede huzurun ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir. Ama bunun yolu terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez" dedi.

DOĞU PERİNÇEK ÇOK KIZDI!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bahçeli'nin açıklaması ardından yaptığı basın açıklamasında, "Devlet Bahçeli'nin konuşması bir pervasızlık, cüretkârlık ve sınır tanımazlıktır. Hangi devlet adına bu konuşma yapılmaktadır? Amerika ve İsrail planlarına ve kararlarına göre mi yapılmaktadır. Bu konuşma PKK'ya cüret kazandırıyor, PKK'yı yasallaştırıyor, PKK'nın önüne tarihi fırsatlar arz ediyor. Bu konuşmanın başka hiçbir anlamı yoktur" ifadelerini kullandı.

ESKİ AK PARTİ'Lİ İSİMDEN BAHÇELİ'YE DESTEK

AK Parti'den istifa eden Korkmaz Karaca, "Sayın Bahçeli'nin grupta yaptığı çağrıyı Türkiye'ye ve kardeşliğe duyduğum inanç ve güvenin bir gereği olarak yürekten destekliyor ve bu tarihi adım atmak suretiyle 1071'i ve sonrasını en güçlü biçimde hatırlatan Sayın Devlet Bahçeli'ye şükran ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Muharrem İnce'de tepki gösterdi...

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, "İki ortak, seçim meydanlarında birbirine ip atıyordu, şimdi Apo ile ip atlıyorlar. Önce idamdan kurtardı, şimdi cezaevinden çıkaracak. İpin ucunu tutan ne derse yapıyorlar. Bir ipi tutanın hesabı olur, bir de Türk Milletinin!" açıklaması yaptı.

TANU ÖZCAN: ERKEN SEÇİM YAPILMALI

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Sayın Bahçeli’nin konuşmalarını dehşet içerisinde izledim. Nasıl binlerce şehidin katili çıkıp Gazi Meclis’te konuşma yapabilir. Büyük bir oyun oynanıyor, oyunun aktörleri belli ama Türk Milleti bu oyunun bir parçası olmayacaktır. Türk Milleti’nin icazetini almadan kimse böyle girişimlerde bulunamaz. Bu yüzden derhal erken seçim yapılmalıdır" dedi.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.