Zengin FETÖ'cülere yine tahliye!

Zengin FETÖ'cülere yine tahliye!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında kayyum atanan Akfa Holding ve alt şirketlerine yönelik 5'i tutuklu 84 sanık hakkında açılan davada, 4 sanığın tahliyesine karar verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan Fatih Aktaş, Ferhat Aktaş, İbrahim Sayın ve Hasan Sayın'ın etkin pişmanlık hükümleri altında adli kontrol uygulayarak tahliyesine karar verilmesi dikkat çekti. Mahkeme Fatih Aktaş ve Hasan Sayın'ın ev hapsi uygulanarak adli kontrol kararı verirken, İbrahim Sayın ve Ferhat Aktaş'ın da haftada 3 gün imza vererek tahliye edildiği vurgulandı. Sanıklar hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı da kaldırılmadı.

 

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Bakırköy Adliyesi Konferans Salonu'nda görülen duruşmaya 5 tutuklu sanık 25 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada sanıkların ve avukatların talepleri alındı. Tutuklu sanıklar tahliyelerini ve beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu kaldıkları süre ve adli kontrol hükümlerinin yeterli olabileceği dikkate alarak, tutuklu sanıklar, Fatih Aktaş, Ferhat Aktaş, İbrahim Sayın ve Hasan Sayın'ın tahliyelerine karar verdi.

 

Duruşma 16 Aralık'ta Bakırköy Adliyesi Konferans Salonu'nda yapılmak üzere erteledi.

 

FATİH AKTAŞ VE FETTAH TAMİNCE ORTAKLIĞI

FETÖ’cü işadamlarına dair açılan bu iddianamede çok dikkat çeken bir detay vardı: Fettah Tamince.

Tamince’nin ismi onlarca yerde, gizli / açık tanıkların ifadelerinde ve savcının tespitlerinde geçiyordu.

İddianameden bazı satırlar verelim:

- Fatih Aktaş'ın bir konuşmalarında Kazakistan'da yapılan Media Center projesinde 109.000.000 (yüzdokuz milyon) Dolarlık ihalenin Fettah Tamince tarafından ayarlandığını…

- Fettah Tamince ve Fatih Aktaş işlerin çoğunu birlikte yürütürlerdi…

- 2015 yılı başında bir sohbet esnasında Mehmet Demir bize hitaben “Fettah Tamince ve Fatih Aktaş'ı Fethullah Gülen kutsadı. Fatih Aktaş Fettah Tamince'ye emanet edildi” diye söylemişti...  

- Kazakistan' da bulunduğu süreçte Fettah Tamince'nin yardımcısı Muharrem isimli kişinin örgütsel faaliyetleri koordine ettiğini…

- AKFA isimli şirketin başında Fatih Aktaş var. Yanlış hatırlamıyorsam küçük bir şirketti cemaat aracılığıyla Kazakistan'da cemaat desteğiyle büyük bir ihale aldı. İhaleyi asıl RİKSOS otellerinin sahibi olan Fettah Tamince'nin sahibi olduğu Sembol isimli firmadan taşere idildi...

- Bildiğim kadarıyla Fettah Tamince Akfa Teknoloji’ye 50.000.000 Dolarlık iki adet çek vermiş, Fatih Aktaş da bu çekleri Bank Asya’ya teminat göstererek projeyi finanse etmiştir...

- Fatih Aktaş ve Fettah Tamince’nin Türkiye’deki para trafikleri incelendiğinde FETÖ/PDY’ye para transferlerine rastlayamazsınız. Çünkü her ikisi de karları Dubai üzerinden yaptıkları işlemlerle burada bırakarak, paranın izini kaybetmeye çalışmaktadırlar. Bazen mallar direkt Dubai’ye giderek, oradan ilgili ülke ya da şehre götürüldüğü gibi; bazen de götürülmüş gibi yaparak resmi olarak paranın Dubai’de kalması sağlanmıştır.  

TAMİNCE HEM VAR HEM YOK

Evet... 

Bunlar sadece bazı örnekler. Yüzlerce sayfalık AKFA iddianamesinde daha birçoğu var. 

Şimdi... 

Özetle diyor ki tüm iddianame: 

Tutuklu olan AKFA Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş’ın arkasındaki isim işadamı Fettah Tamince’dir. 

Peki...

FETÖ’cü işadamı Fatih Aktaş 36 yılla tutuklu yargılanırken, Fettah Tamince nerede? 

Davada sanık mı? Hayır. 

Tanık mı? Hayır. 

Peki ne? Hiçbir şey. 

Fettah Tamince, hakkındaki tüm FETÖ soruşturmalarından ve davalardan yırttı! Sahi, savcılar bu tuhaflığın farkında değil mi? 

Ve son olarak... 

İddianameden öğreniyoruz ki; en önemli sanık FETÖ’cü Fatih Aktaş etkin pişmanlıktan faydalanmak istemiş, Emniyet’te de ifade vererek itiraflarda bulunmuş. Aktaş, iddianameye konulmayan o itiraflarında neler söyledi acaba? 

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, silahlı terör örgütünün emir ve talimatlarıyla kurulduğu ve işletildiği, bu bağlamda bu örgüte sürekli insan ve finans kaynağı temin ettiği gerekçesiyle Akfa Holding ve alt şirketlerine kayyum atandığı, yetkili ve sahiplerinin de mal varlıkları üzerine tedbir konulduğu anlatılıyor. Sanıkların "Silahlı terör örgütü yönetici olmak", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" gibi suçlardan değişen oranlarda hapis cezaları talep ediliyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.