Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Bahçeli'nin çağrısına ilk yorum!

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Bahçeli'nin çağrısına ilk yorum!

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları Faik Özgür Erol ve İbrahim Bilmez Devlet Bahçeli'nin sözlerini değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında çözüm sürecine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bahçeli "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, Öcalan TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu kararlılığı gösterirse umut hakkı için yasal düzenlemenin önü açılsın." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin çağrısının ardından Öcalan'ın savunmasını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Faik Özgür Erol ve İbrahim Bilmez Odatv'ye konuştu.

'BU TİP ÇAĞRILAR YOĞUNLAŞTI'


Avukat Faik Özgür Erol, "Bu tip çağrılar son dönemde baya yoğunlaştı. Fakat burada esas olan mevcuttaki görüştürmeme uygulamasının, tecrit uygulamasının devam etmesi." dedi.

Yaklaşık beş yıldır Öcalan ile göremediklerini ifade eden Erol, "Görüşemediğimiz için de bu çağrı ve söylemlere Abdullah Öcalan'ın ne yanıt verdiğini bilmiyoruz. Bunu öğrenme şansımız da yok. Yaklaşık beş yıldır İmralı'ya hiçbir avukat gidemiyor. Şuan aile görüşü de yok. Kimse görüştürülmediği için bu çağrılara nasıl yanıt geliştirilebilir? Düzenli olarak her hafta İmralı'ya gitme yönünde avukat görüş başvurusu yapılıyor. Aynı Şekilde ailenin de her hafta görüş başvurusu oluyor." ifadelerini kullandı.

'HİÇBİR İLETİŞİMİMİZ YOK'

Avukat İbrahim Bilmez ise Abdullah Öcalan ile hiçbir şekilde iletişim kuramadıklarını için Bahçeli'nin çağrısını yorumlayamayacaklarını belirterek şunları söyledi:

"İmralı bir F tipi hapishanedir ve buraya avukatların gidebilmesi için önceden izin başvurusu yapılmasına gerek yoktur. Örneğin biz Tekirdağ F Tipi Hapishanesi'ne önceden başvuru yapmadan gider kimliğimizi gösterip giriyoruz. Ancak İmralı'da uygulama böyle değil. Biz her hafta Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yaparak gitmek istediğimizi belirtiyoruz. En son avukat görüşmesi de 7 Ağustos 2019'da gerçekleşmişti. Biz o görüşmeden bu yana her hafta başvuru yapıyoruz. Hatta son haftalarda yanıt da alamıyoruz başvurularımıza. Bizim Abdullah Öcalan ve oradaki diğer üç müvekkilimiz Veksi Aktaş, Hamili Yıldırım, Ömer Hayri Konar'la da görüşmemiz gerekiyor. 25 Mart 2021'de son olarak kardeşi ile bir görüşme gerçekleştirmişti Abdullah Öcalan. O tarihten bu yana avukat görüşü, aile görüşü, telefon görüşmesi ya da mektup ile iletişim sağlayamıyoruz."


Siyasetcafe.com

Kaynak:OdaTv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.