Sosyal medya yasasına karşı çıkan Akşener, 15 bin vatandaşla davalık olmuş!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 15 binden fazla kişiye dava açtığı ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) mensubu isimlere sosyal medya üzerinden yapılan hakaretleri 'özgürlük' olarak nitelendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aynı durum kendi başına gelince ikiyüzlü davranıyor.
Bir yandan sosyal medya yasasına karşı çıkan Akşener, öte yandan da kendisine yönelik hakaret içerikli olduğunu iddia ettiği tweetleri affetmiyor.
İktidara geldiklerinde atılan tweetler nedeniyle kimseye dava açılmayacağını ilan eden Akşener'in sosyal medyada kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle 15 binin üzerinde vatandaşa dava açtığı öğrenildi. Akşener'in vatandaşla davalık olduğu 'hakaret' suçu Türk Ceza Kanununun (TCK) 125. maddesinde düzenleniyor. Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı suçlardan olan 'hakaret' suçu ise uzlaştırma kapsamında yer alıyor.
'PARAYI VER KURTUL'
Dava açıldıktan sonra da uzlaşma yoluna giden avukatların davadan vazgeçmek için vatandaşlardan 10 bin ile 50 bin lira arasında para istediği öğrenildi. Parayı verenler davadan kurtulurken vermek istemeyenler hakim karşısına çıkıyor.
ADLİ PARA CEZASI VERİLDİ
F.Y. isimli bir vatandaş sosyal medyada Akşener'le ilgili, "Saatlik kadın, sen bir kere Türk değilsin, soyuna bak" şeklinde paylaşım yaptı. Bu sözlerden dolayı kendisine hakaret edildiğini gerekçe gösteren Akşener, F.Y. hakkında suç duyurusunda bulundu. Uzlaşma olmadığı için vatandaş hakkında hakaretten dava açıldı. İzmir 48. Asliye Ceza Mahkemesi, F.Y.'yi adli para cezasına çarptırdı.
M.B isimli bir vatandaş da "Bu geri zekalı kadın içinde bulunduğu bu ruh haliyle kalkmış memleketi yönetmeye talip olmuş. Önce sen küçük beynini yönet. Sporun üzerinden oy devşirmeye çalışmak tam anlamıyla acizliktir, aptallıktır, hatta şaşkınlıktır" paylaşımı yaptı.
Akşener'in şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada konu uzlaştırmacıya gitti ancak uzlaşma sağlanmaması üzerine dava açıldı. Gebze 2. Asliye Ceza Mahkemesi 'hakaret' suçundan adli para cezasına hükmetti.
İ.K. isimli vatandaş ise Facebook hesabındaki, "Ulan bunların hepsi salakmış. Bunlar Türkiye'yi nasıl idare edecekler? Allah göstermesin, Allah bunlara fırsat vermesin" şeklindeki sözlerinden dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet edildi.
ŞEHİT YAKININA DAVA
Akşener gibi partisinin de aynı yolda olduğu çarpıcı bir örnekle kendini gösterdi. İYİ Partili Lütfü Türkkan, Bingöl ziyaretinde Meral Akşener'e tepki gösteren şehit yakınına küfürler savurmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kamuoyunun büyük tepkisini çeken bu olayla ilgili Türkkan hakkında fezleke hazırlamıştı. İYİ Partinin de şehit yakınına dava açtığı öğrenildi.
KÖŞE YAZARINDAN 50 BİN LİRA İSTEDİ
Bir başka örnek de bir köşe yazarının Akşener'le ilgili yazısı nedeniyle yaşandı. Köşe yazarı, "Ankara'da merak edenler varmış: Acaba Meral Akşener'den bir Emmanuel Macron çıkar mı? Dişi olduğuna göre de 'Emmanuel' değil 'Emmanuelle' tabii. Gerçi 'Emmanuelle' deyince bizim kuşağın aklına, toprağı bol olsun, başka bir hanım gelir ama neyse" ifadelerini kullandı. Akşener'in avukatları uzlaştırma sırasında 50 bin lira para talep etti. Uzlaşma sağlanamaması üzerine yazar hakkında hakaretten dava açıldı ve yargılama sonucunda beraat etti.
'MADAM' DAVASI
Twitter'de 2020'de Meral Akşener'e yönelik 'madam' ifadesinin kullanıldığı bir etiket açılmıştı. 68 yaşındaki A.D. de bir tweeti alıntılayarak kendi hesabında paylaştı. Bunun üzerine A.D. için suç duyurusunda bulunuldu. Özür dileyerek uzlaşma talebinde bulunan A.D.'nin talebi kabul edilmedi ve dava açıldı.
Siyasetcafe.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.