MEB çalışma başlattı! Tatil kısalıyor, okul süresi uzuyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 180 gün olan eğitim iş günü süresini 200 güne çıkarmak için bir takvim oluşturmaya başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kasım ve nisan aylarındaki birer haftalık ara tatil uygulamasını devam ettirme kararı aldı. Ara tatillerde herhangi bir değişiklik olmayacak ve uygulama önümüzdeki yıllarda da devam edecek.
Öte yandan MEB, eğitim-öğretim iş günlerini uzatmak için bir çalışma hazırlığı içerisinde. Hedef, eğitim-öğretim iş günlerini 180'den 200'ye çıkarmak. Bu, öğrencilerin okula gitme süresini uzatacak bir değişiklik anlamına gelmektedir.
Daha önce açıklanan takvime göre, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı 9 Eylül 2024'te başlayacak. Ancak, eğitim iş günlerinin 200 güne çıkarılması planlandığı için yaz tatili süresinden kısılarak okul süresi artırılacak.
Türkiye'de şu anki eğitim-öğretim iş günü birinci dönemde 90, ikinci dönemde 90 olmak üzere toplam 180 gün. Ancak, tatiller ve bazı etkenlerle bu süre daha da kısalmaktadır. Yeni düzenlemeyle birlikte 180 olan eğitim-öğretim iş gününün 200 güne çıkarılması hedefleniyor.
Gelişmiş ülkelerdeki eğitim sürelerine bakıldığında Finlandiya, Hong Kong, Almanya, Yeni Zelanda gibi ülkelerde bir öğrenci yılda 190 gün okula gitmektedir. Bazı ülkelerde ise bu süre 200 günün üzerindedir. Örneğin, Hollanda'da öğrenciler yılda 200 gün okula gitmektedir.
Siyasetcafe.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.