Kılıçdaroğlu, İyi Parti sözcüsünü Sarayın adamı ilan etti! Çanak çömlek patladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin HDP ile ilişkisini sert bir dille eleştiren İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’na yanıt verdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye konuştu.
İYİ Parti’den son günlerde artan CHP’ye yönelik sert eleştirileri değerlendiren Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nun eleştirileri için “Derin devlet” göndermesi yaptı.
Selvi’nin yazısının satırbaşları şöyle:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 40 önerisi için topu muhalefete attı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meclis’teki makamında görüştüm.
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde barajın yüzde 40’a çekilmesini gündemi değiştirmeye yönelik bir hamle olarak görüyor. “Tamamen gündemi değiştirmeye yönelik bir konu. İçeride ekonomide, dışarıda dış politikada yaşanan sorunları örtmeye yönelik tartışma. Hiçbir geçerliliği olan bir tartışma değil” dedi…
Kılıçdaroğlu’na “Bu yönde bir teklif getirecek misiniz?” diye sordum. Tepki gösterdi, “Muhalefetin önceliği vatandaşın içinde bulunduğu perişan durumdan vatandaşı kurtarmak, çözümler üretmek ve bu çözümleri uygulamak, değiştirmek. Muhalefetin konumu bir kişiye koltuk bulmak değildir. Böyle bir arayış demokrasilerde de olmaz, dikta yönetimlerinde olur. Bunun tartışılmasını da abes görüyorum” dedi.
CHP Lideri’ne, İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nun CHP’ye yönelik eleştirilerini sordum. CHP Lideri suskunluğunu ilk kez bozdu.
“Bu millet ittifakını oluşturan siyasi partilerin ittifakını bozmaya yönelik bir saray hareketi, çünkü saray bu ittifakların bozulmasını istiyor. Araya pek çok kişiyi koyuyorlar, yani kişi derken derin devletin istihbarat elemanları dahil olmak üzere pek çok kişi konulup millet ittifakını nasıl bozarız… Ben bu ittifakın bozulacağını sanmıyorum” diye konuştu.
Bu değerlendirmeler İYİ Partili Ağıralioğlu’na ait olduğu için Kılıçdaroğlu’nun “derin devletin istihbarat elemanları” vurgusu farklı değerlendirmelere yol açabilirdi. O nedenle “Bu sözleriniz Ağıralioğlu’na farklı bir kimlik yüklemek anlamını taşımaz mı?” diyerek araya girme ihtiyacı doğdu.
Kılıçdaroğlu bunun üzerine sözlerine açıklık getirdi. “Ağıralioğlu’nun söyledikleri çok da yanlış şeyler değil, onu da bir bilelim yani. Dedi ki ‘İYİ Parti ayrı CHP ayrı’… Evet, biz aynı parti değiliz ki ayrı ayrı partileriz. Yüzde yüz örtüşmüyoruz ki alınan yanıtlar yanlış bir şey söylemiyor. İYİ Parti Sözcüsü’nün terör örgütünün kınanması, terör örgütüne mesafe konması çıkışı, bu bütün siyasi partilerin vazgeçilmez tavırlarından biridir zaten” diye konuştu.
Yavuz Ağıralioğlu, “CHP ile HDP kol kola girerse biz millet ittifakında olmayız” demişti. Kılıçdaroğlu yaranın kaşınmasını istemiyor. CHP ile İYİ Parti arasındaki makasın açılmamasına özen gösteriyor. O nedenle Ağıralioğlu’nu hedef almadı.
“Soruya bakmak lazım. Bu soru hangi sorunun sonucu olarak kuruldu, ona bakmamız lazım. HDP ayrı parti, biz ayrı partiyiz” dedi.
Bunun üzerine “HDP ile kol kola mısınız?” diye sordum. “Hiçbir partiyle kol kola değiliz. Kim demokrasiyi savunuyorsa biz de ona saygı duyarız. Kim tek adam rejimine karşıysa, saygı duyarız. HDP de bu ülkenin altı buçuk milyon seçmeninin oyunu almış bir parti. Yasadışı işler varsa bu ülkenin savcısı var, istihbarat örgütü var, gereğini yaparlar” karşılığını verdi.
Kılıçdaroğlu’ndan sözlerini biraz daha açmasını istedim.
“Saray millet ittifakını dağıtmak için özel bir çalışma yapıyor. Bu çalışmaya da ittifakın taraflarını, ittifakı oluşturan siyasi partileri nasıl karşı karşıya getiririz, nasıl ayrıştırırız, böleriz, bunun hesabı üzerine politikalar yapıyorlar ve belli kişiler devreye sokuluyor. Belli kişiler bu konuda televizyonlarda, şurada burada bu ayrışmayı bir şekilde sağlayabilecek sorularla saraya hizmet ediyorlar. Biz bunu görüyoruz, bunun farkındayız. Meral Hanım da bunun farkında” dedi.
“Peki bu gelişmeler üzerine Meral Akşener’le görüşecek misiniz?” diye sordum.
“İttifakı güçlendirecek veya ittifakı zayıflatacak bir ortam yok. Neden yok? Çünkü bir seçim sürecinde değiliz. İYİ Parti’nin kendi programı var, CHP’nin kendi programı var, Saadet Partisi’nin kendi programı var, Demokrat Parti’nin kendi programı var, kendi söylemlerimiz var. Ekonomiye, dış politikaya farklı bakış açılarımız var. Dolayısıyla ortada bir seçim olmadığı için bir araya gelelim, bir ittifakı kuralım diye bir şey yok. Ama şu var: Biz aldığımız önemli kararları, yani belli bir konuda bir karar alıyorsak ve bu Türkiye’nin gündemi ile çok yakından ilgili ise ben bu önemli kararları millet ittifakının genel başkanları ile paylaşıyorum. Nasıl bir karar aldığımızı kendilerine bir şekilde aktarıyorum. Onlar da benzer konularda düşüncelerini aktarıyorlar” diye karşılık verdi.
Tek cümle ile özetleyecek olursak, Ankara’da taşlar yerinde oynadı.”
siyasetcafe.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.