İş Sanat’ta kültür sanat dolu bir ay
İş Sanat Nisan ayını flüt sanatçısı Şefika Kutluer’in solist olarak yer aldığı Tiflis Senfoni Orkestrası ile karşılıyor. Müzikli çocuk oyunları Robot Pinokyo ve Fırtına; Lahza ve Kenan Doğulu ve dinletiler İş Kuleleri Salonu’nda olacak.
Sait Faik Abasıyanık, beş hikâyesiyle izleyicilerle buluşuyor. ‘Şehir Amber Kokacak’ adlı dinletide yazarın ‘Müthiş Bir Tren’, ‘Havuz Başı’, ‘Balıkçısını Bulan Olta’, ‘Yüksekkaldırım’, ‘Serseri Çocuk ve Köpek’ başlıklı hikâyeleri eski bir radyo kayıt stüdyosunun canlandırıldığı bir sahne düzeniyle edebiyatseverleri nostaljik bir yolculuğa davet ediyor. Atilla Birkiye’nin metinlerini hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı dinletinin müzik yönetmenliğini Serdar Yalçın üstleniyor. Edebiyat ile müziğin iç içe geçtiği dinletide eserleri kemanda Seda Subaşı, çelloda Şemsa İdil Ural yorumlarken; efektler Tuğrul Keskin, Vehbi Arslan ve Hasip Tuz’a ait. Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek’in seslendireceği Sait Faik hikâye dinletisi 6 Nisan Pazartesi günü 17.00’de ve 20.30’da iki ayrı gösterimle İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek.
ŞEFİKA KUTLUER VE TİFLİS SENFONİ ORKESTRASI AYNI SAHNEDE
Besteci ve orkestra şefi Vakhtang Kakhidze yönetimindeki Tiflis Senfoni Orkestrası, 7 Nisan Salı akşamı 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda flüt sanatçısı Şefika Kutluer ile birlikte Mozart’tan Tchaikovsky’e uzanan bir repertuvar ile sahne alacak.
PİNOKYO ROBOT OLACAK
Müzik ve tiyatroyu aynı sahnede birleştiren İş Sanat’ın çocuk oyunlarında ‘Robot Pinokyo’ var. Yekta Kopan’ın yeniden kaleme aldığı, Lerzan Pamir’in yönettiği oyunun dramaturjisini Mehmet Ergen, anlatıcılığını Aslı Tandoğan yaparken, Pinokyo karakterine Anıl Altınöz hayat veriyor. Pinokyo’nun günümüz koşullarına uyarlanmış versiyonunda kukla çocuğu yapan Gepetto Usta, Robot Pinokyo’ya yazılım yükleyen Bilgin karakteriyle karşımıza çıkıyor. 4 yaş ve üzeri seyirciler için önerilen müzikli oyun 12 Nisan Pazar günü 15.00’te İş Kuleleri Salonu’nda sahnelenecek.
KENAN DOĞULU VE LAHZA BULUŞMASI
Cenk Erdoğan ve Mehmet İkiz’in ortak projesi ‘Lahza’ Türkiye’nin en önemli besteci, söz yazarı ve şarkıcılarından Kenan Doğulu ile buluşuyor. İlk albümlerini yayınladıkları günden beri uluslararası birçok festival tarafından davet alan Lahza, doğaçlama temeline oturttukları müzikleri ve besteleriyle günümüz Türk caz müziğinin önde gelen figürlerinden. İkili 90’lardan bugüne sayısız ‘hit’ bestelemiş sadece bir dönemin değil tüm pop müziğin önemli isimlerinden Kenan Doğulu'yla bir araya gelerek eşsiz bir geceye imza atacak. 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek performansa tanıklık etmek isterseniz 15 Nisan tarihini ajandalarınıza şimdiden not edin.
SABAHATTİN ALİ’NİN HİKAYELERİ İŞ SANAT’TA
Sabahattin Ali, kırsal kesim insanını, içinde bulunduğu durumu ironik ve yalın bir dille anlattığı dört hikâyesiyle İş Sanat’ta seyirciyle buluşuyor. ‘Bu Dünya Böyledir İşte!’ adlı dinletide, Sabahattin Ali’nin ‘Katil Osman’, ‘Ayran’ ‘Kafa Kâğıdı’ ve ‘İki Kadın’ adlı hikâyeleri eski bir radyo kayıt stüdyosunun canlandırıldığı sahne düzeninde müzikle birlikte seslendiriliyor.
Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek’in seslendireceği Sabahattin Ali hikâye dinletisi, 19 Nisan Pazar günü 16.00’da ve 20 Nisan Pazartesi akşamı 20.30’da iki ayrı gösterimle İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek.
BEETHOVEN VE SHAKESPERARE AYNI OYUNDA
Klasik müzik ve tiyatroyu buluşturan ‘Fırtına’ oyununda Geveze Piyanist ve arkadaşları Ludwig van Beethoven'ın 250’nci doğum yılını, bestecinin en sevdiği yazar W. Shakespeare ile kutluyor. ‘Geveze Piyanist’ Emir Gamsız ve Spolin-ist Öykü Tiyatrosu tarafından hazırlanan Ege Maltepe’nin yönettiği oyunun ilk bölümünde klasik müzik, ‘Geveze Piyanist’ ve Ceyda Düvenci tarafından çocuklara eğlenceli bir şekilde anlatılırken, ikinci bölümde ise William Shakespeare’in Fırtına adlı oyunu, Spolin-İst Öykü Tiyatrosu’nun oyuncuları tarafından sergilenecek. 6 yaş ve üzeri seyirciler için önerilen oyun 26 Nisan Pazar günü 15.00’te İş Kuleleri Salonu’nda sahnelenecek.
PARLAYAN YILDIZLAR’DA GENÇ İSİMLER
Parlayan Yıldızlar serisi, Nisan ayında Selin Özer (flüt) ve Doğa Karahan (keman) ile devam ediyor.
2003 yılında Ankara'da doğan Selin Özer, müzik eğitimine dedesi keman sanatçısı Arman Özarın ile başladı. 2009 yılında Bilkent Üniversitesi piyano dalında kabul edilen sanatçı, burada flüt öğretmeni Doç. Cem Önertürk ile tanıştı. 2016 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu flüt ana sanat dalına başlayan Özer, 2017 yılında Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde C. Stamitz Sol Majör Flüt Konçertosu’nu çocuk solist olarak seslendirdi. Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, Bilkent Çocuk Senfoni Orkestrası ve Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile konserler verdi. 2019 yılında AIMS Müzik Akademisi’nin programında Prof. Claudia Stein'in sınıfına kabul edildi. Almanya, İspanya, Bulgaristan ve Türkiye’de pek çok konser verdi. Selin Özer, eğitimini Doç. Cem Önertürk ile sürdürüyor.
2003 yılında Mersin’de doğan Doğa Karahan, 2011’de Lily Tchumburidze ile Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın keman bölümüne yarı zamanlı olarak başladı. 2011 yılından beri Konservatuvar bünyesinde birçok konserde yer aldı. 2014 yılında Dora Schwarzberg’in 2015 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Alexander Kagan’ın masterclass sınıflarına katıldı. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nda çalmaya hak kazanan Selin Özer, Lily Tchumburidze ile keman eğitimine devam ediyor.
Parlayan Yıldızlar konseri, 27 Nisan Pazartesi akşamı 20.30’da Millî Reasürans Konser Salonu’nda gerçekleşecek.
NEVHİZ’DEN YENİ SERGİ
Resimleriyle yaşamın çok boyutluluğunu anlatan, figüratif resmin temsilcilerinden Nevhiz, ‘Varlığımın Garip Şarkısı’ başlıklı retrospektif sergisi ile İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde izleyicileriyle buluşuyor. Nevhiz’in yarım asrı aşan sanat hayatına dair izler taşıyan sergi Kibele Sanat Galerisi’nde 12 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.
Yaşamı farklı açılardan ele alarak kendine özgü kurguladığı görsel diliyle bireyin ve toplumun içinden geçtiği evreleri tuvallerinde yansıtan sanatçı, yapıtlarında insanı dünyanın güncel sorunlarıyla buluşturan özgür bir yaklaşım sergiliyor.
Sanat yaşamı boyunca yurt içi ve yurt dışında 27 kişisel, 115 karma sergiye imza atan Nevhiz, akademisyen kimliğiyle de geleceğin sanatçılarını yetiştirdi. 2003 yılında ‘Sedat Simavi Görsel Sanatlar Ödülü’ne, 2014 yılında ise ‘Tüyap Fuarı Onur Ödülü’ne layık görüldü.
siyasetcafe.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.