Demirtaş'tan Akşener'e açık mektup: Benim oyumu istiyor musunuz?

Demirtaş'tan Akşener'e açık mektup: Benim oyumu istiyor musunuz?

İYİ Parti'nin 6'lı masaya geri dönmesiyle birlikte HDP'nin de ittifaka dahil olup olmayacağı konusu merak ediliyordu. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e açık mektubunu paylaştı.

Siyaset gündeminde Meral Akşener'in geçtiğimiz hafta perşembe günü altılı masa için sert sözler söyleyerek yaptığı çıkış tansiyonu yükseltmiş, gerginlik pazartesi günü tatlıya bağlanarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı açıklanmıştı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener peş peşe gelişmelerin yaşandığı 4 günü Fatih Altaylı'yla Teke Tek programında anlatmıştı. Akşener'in programda HDP ile ilgili söylediği sözler dikkatleri üzerine çekmişti.

Sıcak gelişmelerin ardından Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunun eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından 4 sayfalık bir mektup paylaştı. Demirtaş paylaşımına, "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e açık mektubum" notunu düştü.

 

İşte Selahattin Demirtaş'ın, Akşener'e mektubu;

 

b-026.jpgi-029.jpgu-023.jpgd-016.jpg

 

Demirtaş mektubunun ilk kısmında, "Sayın Genel Başkan, bu mektubu HDP seçmeni kimliğimle kaleme alıyorum. Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Millet İttifakındaki partilerin genel başkanları ve iki belediye başkanı olarak tarihi bir dönemde zorlu bir görev üstlendiniz. Öncelikle hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu tarihi seçim öncesinde toplumun büyük bölümü 'birleşe birleşe kazanacağız' sloganlarıyla umudu büyütmeye çalışırken sizin, partimiz HDP'ye dönük bazı açıklama ve yaklaşımlarınızın bu amaca uygun olmadığını düşünüyorum" ifadelerinin yer aldığı mektupta şunlar kaydedildi:

"HDP'li bir seçmen olarak sizi daha iyi anlayabilmek için bazı konuların netleşmesinde büyük yarar görüyorum.

Siz Millet İttifakı'nın bir parçası olarak kendi ittifakınızdaki partilerle bile kıran kırana bir müzakere yürüttünüz. Size hak olan müzakere siyaseti, HDP için neden bir hak değil?

 

"KILIÇDAROĞLU YÜKSEK OLASILIKLA CUMHURBAŞKANI OLACAK"

 

HDP seçmenini ikinci sınıf yurttaş, iradesiz vatandaş olarak görmediğinizden eminim. O halde HDP'nin, oy vereceği Cumhurbaşkanı adayı ile müzakere yapmasının nasıl bir sakıncası olabilir?

Kaldı ki HDP'nin defalarca açıkladığı gibi müzakere başlıkları da Eylül 2021'de HDP'nin ilan ettiği 11 maddelik tutum belgesidir, öyle gizli kapaklı şeyler de değil.

HDP destek kararı alırsa Sayın Kılıçdaroğlu çok yüksek olasılıkla Cumhurbaşkanı olacak ve siz de Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaksınız. Ayrıca partiniz birkaç bakanlık görevi üstlenecek.

 

AKŞENER'E SORDU

 

"Açık açık sormam gerekiyor" diyen Demirtaş, Akşener'e şu soruları yöneltti:

 

1- HDP'li seçmen olarak benim oyumu istiyor musunuz? Benim de oyumla Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı ve bakanlık koltuklarına oturacağınıza göre beni nasıl ikna etmeyi düşünüyorsunuz? Bu arada, yerel seçimlerde Millet İttifakının belediye başkanlarının kazanmasını sağlayan HDP oyları için “istemem” demediğinizi de hatırlatırım.

2- HDP'nin bakanlık isteği olmamasına rağmen bazı arkadaşlarınız “HDP'ye bakanlık vermeyiz” diyerek biz HDP'li seçmenleri incitmiş, ötekileştirmişti. Şimdi bu arkadaşlarınız HDP seçmeninin oylarıyla bakanlık koltuklarına oturmaya adaylarsa bizi ikna etmeniz gerekmez mi?

3- HDP demokratik ilkeler dışında herhangi bir talepte bulunmadığını açıklamasına rağmen “HDP ile diyaloğu CHP kurabilir ama taviz verilemez, talepleri de bu masaya getirilemez” dediniz. Demokratikleşmeye dair talepleri taviz olarak mı görüyorsunuz?

Eğer iktidar olursanız ve HDP'nin talepleri sizin masanıza gelmeyecekse bize hangi masayı öneriyorsunuz? Elli yıldır yapıldığı gibi bizi yine “terörle mücadele masasına” mı yönlendirmeyi düşünüyorsunuz?

4- HDP de HDP seçmeni de eşitler arası, omuz hizasında yapılacak bir müzakere dışında hiçbir üstenci, dayatmacı, egemen bakış açısıyla yaklaşımı asla kabul etmeyecektir.

Sorunlarımızın demokratik siyaset alanında, barış içinde, çağdaş şekilde konuşarak çözülmesi dışında herhangi bir yöntemi benimsemiyoruz. Sizin önerdiğiniz başka bir yöntem var mı?"


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.