AKP MHP İttifakında son durum
Adalet ve Kalkınma Partisi içindeki bazı milletvekillerinin MHP ile yapılacak ittifaka karşı çıktığı öğrenildi. İşte haberin ayrıntıları;
AK Parti içinde Milliyetçi Hareket Partisi’yle ittifaka sıcak bakmayan çevreler nedeniyle iki parti işbirliğinin bu aşamada yapılamadığı vurgulandı.
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin teklifine ilke olarak ‘evet’ diyen AKP yöneticileri, hem baraj hem de ‘partilerin kendi kimlikleriyle ittifakına olanak sağlayacak yasal düzenleme konusunda herhangi bir girişimde bulunmadılar. Ancak AKP’liler, MHP’lilere ‘Cumhurbaşkanı’nın MHP ile ittifak konusunda bir tereddüdü yok’ mesajı vermeye devam ediyor.
‘FETÖ’YE ÜMİT OLMAK’
İlk itiraz Bülent Arınç’tan gelmişti. Arınç, “AKP MHP’lileşmemeli. Benim MHP’nin anladığı anlamda milliyetçiliğe itirazım var” demişti. Arınç’ın yalnız olmadığı, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile birlikte hareket ettiği ifade ediliyor.
ANAR'dan flaş anket! MHP baraj altı İYİ Parti ise..
MHP Genel Sekteri İsmet Büyükataman, Arınç’ın çıkışını “Açıklamaları savunma değil provokasyon, günah çıkarma değil FETÖ’ye ümit olmaktır” biçiminde yorumladı.
‘HDP’DEN KOPANLAR GELMEZ’
AKP’nin güneydoğu örgütleri ve bölgeden bazı milletvekilleri MHP ile ittifaka itiraz ediyor. “HDP’nin çöktüğü bir dönemde MHP ile yapılacak bir ittifak bu bölgede bizim aleyhimize olur. HDP’den kopan oylar, bize değil SP’ye ve CHP’ye kayar” deniyor.
AKP içinde yeni arayışlar olduğundan da söz ediliyor.
HESAPLAR YENİDEN YAPILIYOR
Güneydoğu Anadolu Bölgesi sadece AKP’nin değil, aynı zamanda CHP, Vatan Partisi, SP ve İyi Parti’nin de gündeminde.
Bir süre önce yapılan CHP İl Kongresinde, çok sayıda parti yöneticisi ve milletvekili Diyarbakır’a çıkarma yapmıştı. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Diyarbakır ziyaretinde yeni bir ‘Kürt sorunu’ raporu üzerinde çalıştıkları sinyali vermişti.
siyasetcafe.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.