7'nci MADDE
"Amaçlarımıza erişebilmek için harplerin mümkün olduğu kadar arazi kazançları ile neticelenmemesi zorunludur. Böylece harpler ekonomik alana kaydırılacaktır."
Toplumları iç savaş ve /veya dış savaşlara sürüklememiz bizim çıkarımızadır.
Harplerde ülkeler her yönden zayıflar en başta genç nüfus azalır. Bu da, bizim çıkarımızadır. Genç nüfusunu harpte kaybeden ülke en başta iş alanını da, kaybetmiş olur. Harpleri genellikle yeraltı kaynakları zengin olan ülkelere çevirmeliyiz.
Savaşta galip gelen ülke bile olsa, ekonomik yönden yüksek bir çöküntüye girmiş demektir. Uluslararası bakışlarda ise belli bir süre güvenilmez ülke düzeyine düşer.
Uluslararası iş pazarında da, uzun yıllar kendine Pazar bulamayacaktır. En kötüsü de, ulusal resmi parasının değeri anında düşer. Harplerde kazanmış olsak bile arazi almamalıyız. Esas harbi ekonomik alana kaydırmalıyız, yeraltı zenginliklerinden yarıdan fazlası bize çalışmalı bu sayede, hem devleti, hem de el altından arazileri ele geçiririz.
Halk üzerinde ise sürekli psikolojik sinir harbini sürdürmeliyiz. O zaman halk da, güçlüden yana olacaktır. Ekonomik alan da otoriteyi sağlayınca, devletin eli kolu bağlanacaktır. Bir ülkenin ekonomisini ele geçiren, devleti ele geçirmiş demektir. Harpler mümkün olduğu kadar arazi üzerine olmamalı.
Arazi parçaları, her zaman patlamaya hazır bir bombadır. Ekonomik iş alanı ise güdümlü bir silah gibidir. İstediğin alanda, istediğin yerde patlatabilirsin, öyle ki, en zengin devleti bile anında çökertebilirsin.
Kurmuş olduğumuz devletimize bakın, savaşarak silahla almadık, parayla aldık. Adeta bize altın tepside sundular. Başarımızın en büyük örneğidir.