Milliyetçiler arasında büyük tartışma! NATO mu Avrasya mı?

Yazar Nihat Genç'in 'Bunu söylemek çok ağrıma gidiyor ama, böyle; NATO'cu milliyetçiler' başlıklı yazısının ardından milliyetçiler arasında yeni bir tartışma başladı.

Yazar Nihat Genç, 'Bunu söylemek çok ağrıma gidiyor ama, böyle; NATO'cu milliyetçiler' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Genç yazısında, şu ifadeleri kullandı:

'Gazeteci Güler Kömürcü bir tweet attı, diyor ki; Ahad Andican'la DC'de Ruzi Nazar'ın evinde görüşmüştük, diye. Ruzi Nazar CIA'nın Orta-Doğu istasyon şefi. CIA ajanlığını kendi deklare eden Enver Altaylı'yı yetiştiren manevi babası, şimdi içerde. İfadeleri basına da yansıdı, FETÖ'ye mektuplar yazıyor, Kaşif Kozinoğlu'nu şikayet ediyor, sonra malum Kaşif Kozinoğlu'nun gizemli ölümü... Bin ayrı ihanet, geçin bunları, özetle, şimdi, şu organizasyona bakar mısınız

NATO'nun Partisi, Amerika'nın Partisi, hepsi uyar.

Nasıl bu kadar göstere göstere aleni CIA PARTİSİ kurabiliyorlar.

Vallahi de billahi de partilerinden değil cüretkarlıklarından korkuyorum.

CIA Ortadoğu İstasyon Şefi Ruzi Nazar'ın adamı partinin GRUP BAŞKANI.

Ruzi Nazar'ın oğlundan çok sevdiği Enver Altaylı'nın yeğeni partinin SÖZCÜSÜ.

NATO Gençlik Konseyi başkanı, liderin METİN YAZARI. (Siyaset Cafe adlı sitede darbe gecesine dair tweetlerini görünce ödüm koptu, bu saf temiz delikanlı çocuklar, bu fikirlere nasıl geldi, kim getirdi?)

Ve tüzüğünde eleştirilere rağmen inatla NATO’CUYUZ vurgusu.'

Nihat Genç yazısını devamında ise şunları kaydetti:

"NATO’cu Türkçülük, NATO’cu milliyetçilik, diye bir şey var, özellikle “saf” milliyetçileri uyandırmak için ısrarla bu NATO’cu Türkçüler'i ayırt eden yazılar yazıyoruz, parti içinde FETÖ’cülerle CIA’cı Türkçüler birlikte hareket ediyorlar.

Dışarıdan görünüşte milliyetçiliğinden şüphe etmeyeceğimiz birçok kalem, ya CIA'nın Türkçüler'ini ifşa edecek yerleri imkanları güçleri yok ya da dıngıllarında değil, tıpkı 'AKP içindeki FETÖ'cüler neden temizlenmiyor' sorusu gibi…

Çok geçmedi sloganlara heyecana saflıkla ya da gafletle aldanıp gelmiş saftirik milliyetçiler bir bir ayıklanıp temizlendi ve yerleri yine NATO'CU TÜRKÇÜLER yerleştirildi.

İyisi kötüsü millisi ajanı yerlisi FETÖ’cüsü CIA’sı iç içe düğüm olmuşlar."

Nihat Genç’in bu yazısı milliyetçiler içinde yeni bir tartışma başlattı.

“KİMİLERİ BU OYUNDA ETKİ AJANLIĞI YAPIYOR KİMİLERİ DE ONLARIN TUZAĞINA DÜŞÜYOR”

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut, ABD’nin Türkiye’deki milliyetçiler üzerindeki etkisini Uygur Türkleri üzerinden ele aldı. Bulut dün yayımlanan yazısında 'Türkiye'de dış politika, uzun yıllardır millî duyguları tahrik etmek suretiyle sürdürülüyor. Bunu sadece, iktidar yapmıyor, özellikle ABD gibi güçlü ülkeler, Türk kamuoyunu kendi istedikleri gibi oluşturmak adına, zaman zaman Türk Milliyetçileri'nin hassas olduğu, Güney Azerbaycan ve Doğu Türkistan gibi konuları kullanarak, Türkiye'yi kendi politikasına mecbur etmeye çalışıyor. Kimileri bu oyunda etki ajanlığı yapıyor kimileri de onların tuzağına düşüyor!' dedi.  

'21'İNCİ YÜZYIL'IN EN BÜYÜK PROJESİNİ BALTALAMAYA ÇALIŞIYOR'

Arslan Bulut yazısını şöyle sürdürdü:

'Halbuki önce dünyada Türkiye'nin hiçbir etkisi olmadan gelişen olayları anlamak, sonra da buna göre bir strateji geliştirmek gerekir. Mesela Nejat Eslen'e göre ABD, Trump yönetimi ile birlikte, Çin'in küresel liderliğe yükselmesini önlemek için bir taraftan kendi kurduğu serbest piyasaya dayanan, gümrüklerin kaldırıldığı liberal düzeni yıkarak korumacılık duvarlarını yükseltiyor, diğer taraftan da Çin'in "Bir Kuşak Bir Yol" adıyla benimsediği 21'inci Yüzyıl'ın en büyük projesini baltalamaya çalışıyor. Bu konuda Türkiye'yi kendi çizgisine çekebilmek için de bugüne kadar hayatları boyunca hiçbir zaman dış Türklerle ilgilenmemiş kişiler üzerinden "İki milyon Uygur Türkü kamplarda tutuluyor" gibi haberlerle bir algı oluşturmaya çabalıyor.

Uygur Türkleri'nin ciddi sorunları olduğunu kimse inkar edemez. Peki bu sorunların hal yolu, Çin ile ilişkileri gergin tutmak mıdır? Veya soruyu şöyle soralım; Türkiye ne yaparsa Uygur Türkleri'ne faydası olur?”

'TÜRKLERİN ÇIKARI ÇİN İLE İYİ İLİŞKİLER GELİŞTİRMEKTEDİR'

'Akıl diyor ki, Türkiye, Çin ile ekonomik ve siyasi ilişkilerini artırırsa, Uygur Türkleri'nin sorunlarını da gündeme getirebilir, toprak bütünlüğü ve insan haklarına saygı temelinde çözümler için girişimde bulunabilir” diyen Bulut, “Çin'e savaş açılamayacağına göre Türklerin çıkarı, Çin ile iyi ilişkiler geliştirmektedir. Buna karşılık, gazetelerde, televizyonlarda, milliyetçi diye tanınan isimler tarafından "100 milyon Çinli gelir, Türkiye'yi ele geçirir" gibi korkular pompalanıyor, Çin'in Komünist olduğu ileri sürülüyor veya Uygur Türkleri'ne yönelik baskılarla ilgili Amerikan kaynaklı haberler ısıtılıyor” ifadelerini kullandı.

'AMERİKAN GÜDÜMLÜ MİLLİYETÇİLİK, ANCAK UŞAKLIĞI KUVVETLENDİRİR'

'ABD'nin çok mu umurunda Uygur Türkleri?' diye soran Arslan Bulut yazısını şöyle noktaladı:

'Türkleri çok sevdikleri için mi, Kongre'nin himayesinde "Sürgünde Doğu Türkistan Hükümeti"ni kurdular? Öyleyse, Suriye'nin kuzeyinde, Fırat'ın doğusunda 75 bin kişilik PKK ordusunu kime karşı kurdular? Bu orduyu Çin sınırına mı gönderecekler? Yoksa Erzurum'dan hatta Hopa Limanı'ndan Basra Körfezi'ne kadar Fırat-Dicle havzası ile ilgili projeleri mi var?Çin, Komünist Parti ile yönetiliyor ama serbest piyasa ekonomisi düzeninden yararlanarak büyüyor!Türkiye'ye yatırım yapacağını açıklayan Katar, demokratik bir ülke midir? Türkiye, iyi ilişkilerde bulunacağı ülkelerin rejimine bakacaksa ABD neden bakmıyor? ABD ve İsrail güdümlü Suudi Arabistan da PKK devletine para gönderiyor... Türkiye'ye yönelik tehdit, nereden geliyor? Çin'den mi?

Çin, Almanya ve Japonya gibi ekonomisi fazla veren bir ülke ve tarihte Hunlar, Göktürkler ve Cengiz Han'ın kurduğu İpekyolu'nu hayata geçirmeye çalışıyor. Bu proje, Türkiye'den geçerse, Edirne'den Hakkâri'ye hızlı tren projesi de gündeme gelir. Diyelim ki Çin, bu proje ve benzerleri için Türkiye'ye 40 milyar Dolar kredi açsa, Dolar kaç lira olur? Veya böyle bir proje başlamış olsaydı, Türkiye'de ekonomik kriz olur muydu? Kısacası, Amerikan güdümlü milliyetçilik, ancak uşaklığı kuvvetlendirir. Milliyetçilik her şeyden önce bağımsızlıktır, bağımsız karar alabilme yeteneğine sahip olmaktır. Milliyetçi, dolduruşa gelmemek ve akıllı olmak zorundadır.'

'TÜRKİYE, ÇİN İLE NASIL ONURLU BİR İLİŞKİ KURACAK'

Arslan Bulut’a yanıt yine Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet B. Ercilasun’dan geldi. Ercilasun, köşesinde Uygurların tarihiyle ilgili bilgi verdikten sonra şunları kaydetti:

'Bugünkü Uygur Türklerinin tamamı eski Uygurlardan gelmez. Bir kısmı da Karahanlıların, Karahanlıları oluşturan Karluk, Yağma, Çigil ve Tohsı Türk boylarının çocuklarıdır. Bu demektir ki Türklerin Müslüman olmasını sağlayan Satuk Buğra Han, ilk Türk siyasetnamesi Kutadgu Bilig'i yazan Yusuf Has Hâcib, ilk büyük Türk sözlüğünü yazan Kâşgarlı Mahmud da Uygurların atalarıdır. Bu isimlerin hepsinin mezarı Kâşgar civarındadır. Ali Şir Nevayi'nin babası Kiçkine Bahadır da bir Uygur Türk'ü idi.

1760'lardaki Çin istilasından sonra Uygur Türkleri sayısız isyanlarla bağımsızlık savaşları verdiler. Yakup Han'ın mücadelesi 1866'da başarıya ulaşmış ve onun kurduğu, 1866-1877 arasındaki bağımsız Türk devleti birçok ülke tarafından tanınmıştır. Doğu Türkistan Türkleri 20. yüzyılda da iki kez bağımsızlık kazandılar. 1933-1934'te ve 1944-1949'da. Birincisi Çin ve Komünist Rusya'nın iş birliğiyle, ikincisi Kızıl Çin tarafından yok edildi. Mao yönetimindeki Komünist Çin döneminde milyonlarca Uygur ve Kazak Türk'ü katledilmiştir.

Uygurların Türkiye'ye sığınabilen efsanevi liderleri Mehmet Emin Buğra ile İsa Yusuf Alptekin ömürleri boyunca Doğu Türkistan davasını dünyaya tanıtmak için çalışmışlardır. Bugün de Türkiye'de pek çok Uygur ve Kazak Türk'ü yaşamakta ve Doğu Türkistan davası için çalışmaktadırlar.

Türkiye, Çin ile yeni ilişkiler kurmayı düşünürken bu tarihî arka planı ve bugün de yaşanmaya devam eden faciaları göz ardı edemez. Üniversitelerin ve bağımsız kuruluşların "Doğu Türkistan" adıyla düzenledikleri konferansları, Türkiye'deki Çin elçilik ve konsolosluk görevlilerinin uyarılarına uyarak iptal eden, TRT'de "Doğu Türkistan" adının kullanılmasına izin vermeyen Türkiye, Çin ile nasıl onurlu bir ilişki kuracak, doğrusu çok merak ediyorum.' 

Siyasetcafe.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri