Malatya Yeşilyurt ilçesi Özalper Mahallesi’ndeki 4 bloktan oluşan 4 katlı Hayat Sitesi’nin altında mobilya mağazası bulunan bina, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat gecesi saat 04.17’de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde çöktü.
Diğer üç blok ise aynı gün saat 13.24’te yaşanan Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremle yıkıldı. Hayat Sitesi’nin enkazından 19 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Binanın içinde kimsenin kalmadığının belirlenmesi üzerine enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.
KIZI ŞİKAYETÇİ OLDU
Diriliş Postası’nda yer alan habere göre depremde vefat eden Bayram Kırıcı’nın eşi Sultan Kırıcı ve 4 çocuğu, önceki gün enkazın kaldırıldığını görünce suç unsuru delillerin yok edilmeye çalışıldığını öne sürerek isyan etti.
Binanın altındaki mağazanın kolon kestiğini iddia eden aile, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Babasının mobilya mağazasının kolonları kesmesi nedeniyle öldüğünü belirten Gülhan Karaaslan şunları söyledi:
“Annem ve babamın yaşadığı A/1 Blok bina sabaha karşı yaşanan ilk depremde yıkıldı. Diğerleri ise ikinci depremde çöktü. Onların kurtulma şansı oldu. Babamın olmadı çünkü alt kattaki mağaza Kolon kesti, üst katı alarak mağazaya katıp binanın duvarlarını yıktılar.” dedi.
“İNCELEME İSTİYORUZ”
Savcılığa suç duyurusunda bulunduk ancak gelip baktığımızda enkazın kaldırıldığını gördük” diyen Karaaslan, şunları söyledi:
“Enkazın kaldırılmasını istemiyoruz. Suçlu varsa bulunup cezalandırılmasını istiyoruz. 4 binadan biri ilk depremde yıkılıyor diğer 3’ü ise ikinci depremde yıkılıyorsa demek ki bir hata var. Bizim ev de ilk depremde yıkılmasaydı babam şu an bizimle olurdu.”
Ailenin isteği üzerine enkaz kaldırma çalışmaları durduruldu.
O DA ACI ÇEKİYORMUŞ
Enkaz kaldırma çalışmalarını izleyen ve öyle bir şeyin olmadığını savunan ve ismini Salih Sarı olarak açıklayan mobilya mağazasının sahibi “Dış cephe değişikliği yapıldı başka bir şey yapmadık. Herkes gibi biz de büyük acı çekiyoruz.” ifadelerini kullandı.
İlk depremde yıkılan binanın altında faaliyet gösteren ve kolon kestiği iddia edilen Suat Mobilya’nın FETÖ’nün Malatya il yöneticisi Suat Sarın’a ait olduğu, açıklamayı yapan kişinin de oğlu Salih Sarın olduğu ortaya çıktı.
9 KİŞİYLE CEZAEVİNE GÖNDERİLMİŞTİ
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatılana kadar FETÖ terör örgütü yapılanmasına ait Malatya’daki Rahime Batu Koleji’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Suat Sarın aynı zamanda FETÖ’nün iş adamları derneği Malatya Aktif İş Adamları Derneği’nin de (MAKİAD) 2013 yılından itibaren başkanlığını yürütüyordu. Sarın, derneğe yönelik yapılan FETÖ operasyonu sonrasında beraberindeki 9 kişiyle birlikte tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
BATU KOLEJİ OPERASYON ÜSSÜYDÜ
Sarın’ın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Beşer Eğitim Kurumları olarak da bilinen Rahime Batu Koleji ise adeta Malatya ve diğer illerdeki FETÖ operasyonlarının merkezi haline gelmişti. Sahte denklik belgesi olan FETÖ’cü öğretmenleri çalıştıran, pek çok öğretmeni 17-25 ‘yolsuzluk’ operasyonları sonrası kamufle olmaları için farklı kolejlere gönderilen Rahime Batu Koleji’nde yurt dışında ve askerde olduğu tespit edilen öğretmenler adına not kağıdı düzenlediği müfettiş raporlarında ortaya çıkmıştı.
Siyasetcafe.com