Abdullah Şevki’nin Kurgu Kültür Merkezi Yayınları’ndan çıkan “Zümrüt Apartmanı” adlı kitabında pedofili içeren ifadeler Türkiye’yi ayağa kaldırdı.Tepkiler çığ gibi büyüdü ve konu Twitter’da TT oldu.
Zümrüt Apartmanı isimli kitaptaki satırları sosyal medya kullanıcıları “iğrenç” olarak tanımladı ve ayrıca kitabın derhal toplatılması ve satışının durdurulması gerektiğini belirtti. Birçok kişi kitapla ilgili yasal işlem başlatılması için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) de başvuranlar oldu.
ÖNCE SAVUNDU SONRA YORUMUNU SİLDİ
Kurgu Kültür Merkezi Yayınları Müdürü Alaattin Topçu, "Kurgu Kültür Merkezi Yayınları" adlı Instagram hesabından, skandal ifadelerin yer aldığı kitabı ve yazarı şöyle savundu; "Sizin o karga beyniniz Abdullah Şevki'yi Alaattin Topçu'yu ve kurguyu kaldıramaz. O nedenle sizin linç kültürünüz tarihin her döneminde yenilgiye ve zavallılığa mahkumdur" . Topçu daha sonra paylaşımını sildi.
Twitter Kullanıcısından Suç Duyurusu
Ufuk Emre Bektaş isimli Twitter kullanıcısı , avukatı aracılığıyla söz konusu kitabın yazarı Abdullah Şevki hakkında, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu Twitter üzerinden duyurdu.
ABDULLAH ŞEVKİ KİMDİR?
Abdullah Şevki, 1953'te İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. İktisat ve Felsefe dallarında yüksek lisans yaptı. Çeşitli kamu görevlerinde, uzun süre yurt dışında bulundu. İngilizce ve Fransızcadan çeviriler yaptı. Sonraki yıllarda yaşamı boyunca en çok istediği amaca ulaşarak, okumak ve yazmak dışında hemen hiçbir şeyle ilgilenmedi. İngilizce ve Fransızca dillerinden çeviriler yaptı.
Abdullah Şevki, ilk şiirini 1980 yılında Oluşum dergisinde yayımladı. Sonraki yıllarda Agora, Oluşum, Tan, Yeryüzü Konukları, Sözcükler, Sesimiz, Türk Dili, Kum, Kül, Berfin-Bahar, Dünya-Kitap, Şiir Ülkesi, Damar, Yom Sanat, Düzyazı Defteri, Patika, Budala, Eski, İmlasız, Pencere, Şiiri Özlüyorum, Ünlem, Hece vb. gibi birçok yazın dergisinde şiir, şiir çevirileri, eleştiri, deneme, araştırma ve öyküler yayımladı. Edebiyat çalışmalarını, popülerliğin aldatıcılığına kapılmadan, dil yetisinin ona özel alanını kullanarak estetik, ama söylenmemiş sözü bulmak ve insanlığa sunmak amacıyla sürdürmeye çalıştı.
KİTAPLARI:
Kana Batkın Anka (2001), İlk Sessizlik (2002), Gecenin Evi (2003), Deli Şiir (2004)
siyasetcafe.com