Sözkonusu yasa tasarısını prensip olarak çoğu parlamento gurupları desteklediyse de ancak bireysel olarak milletvekillerin büyük bir sayısı da buna karşı çıktı.
Yasa tasarısına karşı gelen milletvekilleri bu yasanın 4-cü maddesinin İslam ve Hıristiyan olmak üzere dini toplulukları ağır bir şekilde aşağıladığını iddia ettiler. Yasa tasarısına Hükümet ortaklarından Adalet Partisi milletvekilleri en fazla karşı koyarken, iktidar ve muhalefet olsun diğer partilerin de birçok milletvekillerinin de sözkonusu yasa tasarısıyla oydaş olmadıkları gözlerden kaçmadı. Yasa tasarısına karşı olan milletvekilleri bu konuya özel önemin gösterilmesini ve Kosova’da daha önceleri başörtüsü misalinde gibi gereksiz sorunların yaratılmamasını talep ettiler.
Hoparlörden ezan sesinin ve kiliselerden çan seslerinin kısılmasını kapsayan Ses Kirliliği Yasa Tasarısı hakkında tartışmalara milletvekillilerden Gëzim Kelmendi, Muhamet Mustafa, Ganimete Musliu, Amir Ahmeti ve Alma Lama yanısıra Meclis Başkanı Jakup Krasniqi de katıldı.
KDTP milletvekilleri Müferra Şinik, Fikrim Damka ve Enis Kervan da yasa tasarısındaki 4.2 maddesine karşı çıkarken Hükümet’e geri iade edilmesini istediler.
Yasa tasarısının iyi hazırlandığına işaret eden Müferra Şinik, 4.2 maddesinde dini kurumların ses kirliliği kaynağı olarak gösterilmesine itiraz ederken özellikle Prizren’de gece saat 2’lere kadar şehrin merkezinde sesli müziğin verdiği rahatsızlığa dikkati çekti.
Böyle bir yasa tasarısını onayıp Kosova Meclisi’ne gönderdiği için Hükümeti kınayan Enis Kervan, Çevre Bakanı’na çevrenin korunması ile daha fazla ilgilenmesi gereğine işaret etti. Yasa tasarısının Avrupa ve insanlık hukukuna karşı olduğunu söyleyen Kervan Çevre Bakanı’na seslenerek “…gerçekten milletin sabrını taşırmayın çünkü millet susmayacak ve susmamalı. Nüfusun yüzde 96’sının İslam dinine mensup olduğu bu ülkede kimse ezan sesini susturamaz.” dedi.
Yasa tasarısında 4.2 maddesinin ezan sesini siyasetleştirdiğine dikkati çeken Fikrim Damka, dini değerlerin “ses kirliliği” olarak yasayla yıpratılmasına karşı olduğunu ifade etti.
Bu yasa tasarısının kimseye karşı olmadığını ve bunu vatandaşların talep ettiğini belirten Çevre Bakanı Dardan Gashi, konunun siyasileştirilmemesi gereğini dile getirdi.
Kabarık sayıda milletvekillerin karşı koymasına rağmen sözkonusu yasa tasarısı 30 karşı oya rağmen 38 kabul oyu ile kabul edildi.