İyi Parti'nin yeni konumu ne olacak?

Seçim sonuçları istedikleri gibi şekillenmeyen İyi Parti'de tartışmalar bitmiyor. Özellikle Merkez Siyaset-Ülkücü Siyaset çekişmesinin yaşandığı parti, 12 Ağustos'ta seçimli olağanüstü kongreye gidecek.

İyi Parti, kurulalı bir yıl olmadan pek çok istifayla sarsıldı. İstifalar süreci en sonunda 20-22 Temmuz tarihlerinde Afyon'da düzenlenen kampta, Genel Başkan Meral Akşener'in istifasına kadar uzandı. Akşener aldığı kararla partinin seçimli kongreye gideceğini açıkladı.

İSTİFALAR LİSTEYLE BAŞLADI

İyi Parti'de ilk istifalar 24 Haziran' genel seçimlerinde milletvekili aday listelerinin açıklanmasıyla gelmişti. Listedeki yerinden memnun olmayan Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Osman Ertürk Özel, listelerin açıklanmasının hemen ardından görevini bırakırken, Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu da İzmir yerine Kayseri'den aday gösterilmek istenince, tepki göstermişti. Ardından da kurucular arasında yer alan gazeteci Ruhat Mengi partiyle yollarını ayırdı.

AKŞENER'İN HDP ÇIKIŞI

Seçim sonrasında alınan sonuçlar İyi Parti'de hayal kırıklığı yaşatmıştı. Genel Başkan Akşener'in seçim sonuçlarını değerlendirirken HDP hakkında 'Kürt siyasi hareketinin temsilcisi' ifadesini kullanması yeni tartışmaları ve istifaları beraberinde getirdi.

Akşener'in bu açıklaması kurucu üyelerden eski Afyon Belediye Başkanı Hayrettin Barut ve Yörük Ali Paşa olarak bilinen Ali Aydın'a istifa kararı aldırdı. Aydın, istifa açıklamasında 'Akşener'in HDP’yi 'Kürt siyasi hareketinin temsilcisi' olarak nitelemesi bardağı taşıran son damla oldu' dedi.

MERKEZ Mİ ÜLKÜCÜ MÜ?

Partinin, kuruluşunda kendisini merkez siyaset olarak tarif etmesine rağmen Ruhat Mengi, Derya Şahin Şener gibi kurucular söylenenin aksine partinin Ülkücü bir parti olduğunu savundular.

Bir yandan da MHP'de Kadın Kolları Genel Başkanlığı da yapan Hediye Akdere istifa açıklamasında partide Ülkücülerin tasfiye edildiğini belirtti. MHP'den ayrılıp İyi Parti'nin kuruluşunda yer alan Yusuf Halaçoğlu ve Özcan Yeniçeri gibi isimlerin de istifa ederken Ülkücülerin tasfiye edileceği iddiaları partide tartışıldı.

Bu açıklamalara partinin tabanında yer alan Ülkücüler sert tepki gösterirken, İsmail Koncuk gibi isimler partinin omurgasının Ülkücülerden oluştuğunu ama bütün vatanseverlere kapılarının açık olduğunu vurguluyor.

FETÖ'YLE MÜCADELE EDENLER

Seçim döneminde FETÖ'yle mücadele edenler İyi Parti'de denilerek Ali Aydın, Vedat Yenerer, Ali Türkşen ve Fatih Eryılmaz da milletvekili adayı gösterilmişti. Ancak 4 isim de ilk sıralarda gösterilmeyip milletvekili seçilemedi. Aydın, 'Benim gibi FETÖ terör örgütünce mağdur edilen bazı arkadaşlarımızın FETÖ ile mücadeleleri ve mağduriyetleri, magazinsel siyasi söylemlerle dolgu malzemesi yapılmaya çalışılmıştır' demiş, Eryılmaz da istifasında Akşener'in HDP çıkışına tepki göstermişti.

'Daha Yeni Başlıyoruz' sloganıyla 12 Ağustos'ta 2. Olağanüstü Kongre'ye gidecek olan İyi Parti'de gözler Akşener'in üstünde olacak. Tüm delegelerin aday göstermesine rağmen hala aday olacağına dair bir açıklama yapmayan Akşener'in konuşması merak ediliyor. Bir yandan da partinin bugüne kadar süren Merkez Siyaset-Ülkücü Siyaset tartışmaları arasında hangi yönü tercih edeceği de merak konusu.

siyasetcafe.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Fatih Altaylı'dan flaş kriz yazısı! Türkiye mahalleden taşınıyor
Uyuyamıyorsanız bir nedeni var!
Şarkıcı Nez'e silahlı saldırı şoku

Siyaset Haberleri