İYİ Parti Kayseri İl Başkanlığı, Kayseri Milletvekili Adayı Fatih Eryılmaz ve diğer milletvekili adayları, Ak Parti Milletvekili ve Bakan Mehmet Özhaseki olmak üzere milletvekili adaylarına FETÖ ile iltisaklı olmak gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.
Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu dilekçesinde Ak Parti Kayseri Milletvekili Adayları Mehmet Özhaseki, Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, İsmail Tamer, Hülya Nergis Atçı'nın isimleri yer aldı. Dilekçe Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına verildi.
İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Emine Bağcı ve parti yöneticileri ile birlikte basın açıklaması yapan Eryılmaz, “İktidar, memurlara uyguladığı FETÖ kriterlerini hiçbir milletvekili adayına uygulamamıştır” dedi.
Eryılmaz açıklamalarının devamında, “Milletimizce de bilinen FETÖ kriterleri, ulusal ve yerel basında da geniş yer bulmuştur. Biz İyi Parti adayları ve İyi Parti Kayseri İl Başkanlığı olarak bu kriterlerin İYİ Parti adaylarına uyguluyoruz. Biz bu uygulamayı yaparken hem kendi imkanlarımızı hem de devletin çeşitli imkanlarını uyguluyoruz. Bu FETÖ kriterleri uygulamasının AKP’li adaylara da uygulanmasını istiyoruz.
Gerek açık kaynaklardan gerekse halk arasında konuşulan konulardan biliyoruz ki, AKP aday listesinde FETÖ ile iltisaki bulunan birçok isim bulunmaktadır. Artık sır olmaktan çıkan ve herkesin bildiği bir konu olan bu FETÖ konusunun memleketten tamamen temizlenebilmesi için başta bütün siyasi partiler bu konuda çok dikkatli olmalıdır.
Bu yüzden bizim Cumhuriyet Başsavcılığımızdan ve emniyet güçlerinden talebimiz, dilekçemiz doğrultusunda ve elde ettiğimiz diğer kaynaklar doğrultusunda gerekli incelemelerin ve araştırmaların yapılarak AKP listesinin de FETÖ kriterlerinden geçilmesidir” ifadelerini kullandı.
Dilekçede ise şu ifadelere yer verildi;
"Bilindiği üzere ülkemizde 15 Temmuz darbe kalkışması olmuş, bu kalkışmanın ana şüphelisi Fethullah Cemaati olarak bilinen ve FETÖ örgütü olduğu savcılık ve mahkeme kararları ile tespit edilen örgüt olduğu ortaya çıkmıştır.
Türkiye cumhuriyetinin beka sorunu olduğu ve bunun tüm devlet kademelerince ifade edildiği bir dönemde yaşamaktayız. Bunun sebeplerinden birisinin de FETÖ olduğu ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla bu örgüt, bu örgüt üyeleri, bu örgüte yardım ve yataklık edenler, herhangi bir şekilde yardım edenler, destek olanlar, destek olmaya devam edenler şüpheli olarak araştırılmalı ve yargılanmalıdır.
FETÖ soruşturmalarında FETÖ üyeliği veya irtibatı için kullanılan ve fetömetre tabir edilen kriterler bakımından incelendiğinde AK Parti milletvekili adaylarının FETÖ ile irtibatı şüphesi yoğun şekilde ortaya çıkmaktadır. Bu kriterler diğer soruşturma ve davalarda şüpheli olanlara uygulandığı gibi AK Parti milletvekili adayı şüphelilere de uygulandığı zaman irtibatlı oldukları kuvvetli şüphe olarak ortaya çıkmaktadır. Devletin bekası ve milletin bekası açısından elbette en küçük şüphelerin dahi araştırılması gerekir; bu anlamda milletvekili adaylarının araştırılması ve soruşturulması daha büyük önem kazanmaktadır.
Şüphelilerin irtibatı olduğu şüphesini kuvvetlendiren, örgüte destek olduklarını gösteren deliller Kayseri adliyesi ve diğer yerlerde görülen davalarda da mevcuttur. Bu bilgiler kamuoyuna yansımış maruf ve açık bilgilerdir.
Kayseri adliyesindeki davalarda AK parti milletvekili adayı Mehmet Özhaseki’nin adı geçmiş, o davalarda şüpheliler eski belediye başkanı olan sayın Özhaseki’nin talebi ile örgüte yardım ettiklerini, birlikte Pensilvanya’ya, Afrika’ya, diğer ülke ve şehirlere birlikte gittiklerini hatta Özhaseki’nin himmet toplanmasına vasıta olduğunu açıklamışlar, bu bilgiler basın ve internette yer almıştır. Yine aynı kişinin FETÖ kurumu diye kapatılan Melikşah Üniversitesine desteği açık ve bilinen bir durumdur. Ayrıca Mehmet Özhaseki’nin Büyükşehir Belediye başkanı olduğu dönemlerden beri hatta 15 Temmuz darbesi sonrasına kadar belediye kurum ve şirketleri, özellikle KASKİ’nin yüksek miktarda parası örgüt finansal kurumu olduğu mahkeme kararlarına yansıyan Bank Asya’da tutulduğuna dair bilgi herkesçe bilinmektedir. Çünkü KASKİ Bank Asya ile sözleşmelerini 15 Temmuz darbesi sonrasında fesih etmiştir ve bunu veznelerinde yazı ile duyurmuştur.
Yine AK Parti milletvekili adayı Mustafa Elitaş’ın FETÖ şüphelilerini kurtarmak için çaba harcadığı ve fetö borsası haberleri basında yer almıştır.
AK Parti milletvekili adayı İsmail Tamer’in diğer AK parti vekil ve adayları ile birlikte FETÖ lideri ile Pennsylvania’da çekilmiş fotoğrafı basında ve internette yayınlanmıştır.
Yine AK Parti milletvekili adayı Hülya Nergis Atçı’nın Kocaeli ilinde bulunan ve FETÖ ile irtibatı nedeni ile kapatılan örgüt derneği Cihan Hukukçular Derneğinin başkanı olduğu kendi özgeçmişinde yar almıştır. Basında ve internette yer almıştır.
Tüm bunlara rağmen FETÖ ile mücadele döneminde bu şekilde şüpheli olanların AK Parti vekil adayı olması devletin ve milletin bekası için önemli sorun ve şüphe oluşturduğu kanaati ortaya çıkmaktadır. Basit görevdekilerin yargılandığı bir dönemde milletvekili adaylarının araştırılması devletin ve milletin bekası için çok daha önemlidir.
AKP milletvekili adaylarının FETÖ ve cemaati öven, liderini öven konuşmaları da internette kolayca ulaşılabilen kaynak ve vakalar olarak ortada durmaktadır.
Ayrıca şüphelilerin FETÖ yöneticisi olan ve imam tabir edilen kişilerle irtibatı da araştırılmalıdır. Birlikte seyahatleri araştırılmalıdır.
FETÖ örgütü ile irtibat ve iltisakı kuvvetli şüphe doğuran kişilerin aday yapılması tüm adayların araştırılması gereğini ortaya çıkarmaktadır.
Ayrıca AK Parti il yönetim organlarının milletvekili adayı listesine ve FETÖ irtibatı olduğu iddia edilen kişilerin listede yer almasına tepki göstererek istifa etmek istediği ancak baskı ile istifa olayının kapatıldığı toplum içerisinde konuşulmaktadır.
Kolluk araştırması da şüphelilerin FETÖ ile irtibatı olup olmadığını ortaya çıkaracaktır.
Hatta 2004 yılı MGK toplantısında FETÖ yapılanması konusunda bu devlet ile milletin bekası ve güvenliği açısında tehlike oluşturan faaliyetler içerisine girildiği rapor edilmesine rağmen ülkeyi yöneten AK parti yetkililerinin bunu dikkate almaması, hatta aksine destek olması dikkate alındığında ve hukukun evrensel ilkeleri ile temel ceza hukuku kuralları dikkate alındığında FETÖ o tarihte doğmuştur ve o tarihten itibaren destek olan, birlikte ve bilerek hareket eden herkes şüpheli olarak soruşturulması gerekir.
İnternette yayınlanan ve toplumca bilinen bazı deliller ve kaynakların bir kısmı dilekçe ekinde sunulmuştur. Diğer FETÖ soruşturma ve davaları ve içerikleri adı geçen şüpheliler bakımından delil olarak incelenmelidir."
siyasetcafe.com