Abdullah Gül'e yakın yazar Fehmi Koru, yazısında İsrail istihbarat örgütü MOSSAD’a yakınlığıyla bilinen DebkaFile sitesindeki bir haritaya yer verdi.
Koru yazısında, "Eski okurlarım bilirler; benim yakın takibe aldığım kaynaklarımdan biri de DEBKAfile adlı İsrail haber sitesidir. Sitenin iki kurucusundan biri daha önce İsrail’in iç (Shin Bet), diğeri de dış (Mossad) istihbarat örgütlerinde çalışmış gazeteci kökenli kişilerdir. Başka yerlerde rastlamadığım bazı ilginç haberleri ilk o siteden öğrenmişimdir" ifadelerini kullandı.
Barış Pınarı Harekatı ve ABD ile anlaşmaya dikkat çeken Fehmi Koru, sitede operasyonun başladığı gün, bugün gelinen noktanın yazıldığını aktardı.
Fehmi Koru sitede şu ifadelerin yazıldığına dikkat çekti:
“DEBKAfile’ın askeri kaynaklarına göre, Türk ordusunun kısa vadeli hedefi, Suriye sınırında 100 km uzunluğunda ve 30 km derinliğinde bir güvenlik alanı kurmak. Şu sırada Türk hava saldırıları YPG militanlarının üsleriyle cephaneliklerine yapılıyor. Türk hava kuvvetleri Fırat’ın doğusundaki Haseke bölgesinde bulunan Re’s El-Ayn’ı bombalıyor. Türk kara kuvvetleri ile tankları Suriye’ye Çarşamba akşamı girdiler.
Kürtlerin, Türklerin havadan attığı bombaları, Amerikalılar yardımlarına gelsin diye, abarttıkları anlaşılıyor.
Askeri kaynaklarımız, Tayyip Erdoğan’ın, 7 Ekim Cumartesi günü Donald Trump’la yaptıkları telefon konuşmasında oluşmasını kararlaştırdıkları güvenlik bölgesi sınırlarını aşacağını sanmıyorlar.”
'Bu haber, yukarıda da belirttiğim üzere, ilk Türk askerinin sınırı geçtiği gün (9 Ekim’de) yayına girdi' diyen Fehmi Koru, 'Nereden biliyorlar' diye sorarak şu ifadeleri yazdı:
'Yukarıda Debka’dan sunduğum 9 Ekim (müdahalenin ilk günü) tarihli haber ve analizi ilginç buldunuz mu?
Ben buldum da. Olayı biraz da ilk gündem edindiğim bu bilgiyi aklımda tutarak izledim.
Çatışmasızlığı sağlayan Dünkü mutabakat sonrasında oluşan bölgenin haritasıyla mukayese edebilesiniz diye Debka’nın 9 Ekim tarihli haberinde sunduğu haritayı da burada bilginize sunuyorum.
Acaba bilgileri nereden alıyorlar?
Geçenlerde aramızda ilgisiz bir konuyu konuştuktan hemen sonra girdiğim ilk internet sitesinde karşıma tam da o konuştuğumuz konuyla ilgili bir reklam çıkıverdi.
Hani internette dolaşırken ilginizi çeken bir ürünle ilgili reklamla karşılaşmak neyse de, konuşulan konunun bile bilinmesi biraz tuhaf. Bir yakınım, “Aaa, aynısı benim de başıma geldi” dedi; bir-iki kişi daha benzer deneyimler yaşamış.
Böyle bir dünyada yaşıyoruz.'
siyasetcafe.com