The New York Times'ın en çok satanlar listesinde bulunan Zero Belly Diet kitabının yazarı David Zinczenko, 14 gün gibi kısa bir sürede göbeğinizi eritebilmeniz için, beslenme planında uygulamanız gereken 14 maddeyi sıralıyor.
"Sıfır Göbek Diyeti"ni bir arkadaşına tavsiye üzerine hazırlamaya başlayan Zinczenko, daha sonra işi daha da ciddi bir boyuta taşımış ve diyeti 500 kişi üzerinde uygulamış.
Çalışmaya katılan insanların 2 hafta gibi kısa bir sürede 7 kilo kaybedebildikleri ve göbeklerinin 7.5 santim kadar incelebildiği gözlemlenmiş.
Besinlerin genetik yapıları göz önünde bulundurularak hazırlanan diyet, yağların yakılmasını engelleyen genetik yapıyı sarsarak zayıflatmayı vadediyor.
Sıfır Göbek Diyeti paneli katılımcılarından ve diyetin uygulayıcılarından Martha Chesler, diyetin sonuçlarının kısa sürede fark edilebildiğinin altını çiziyor.
Sabah yürüyüşü ritüelleri iki seviyeye sahip. Birincisi, yapılan araştırmalara göre sabah 8:00'den güneş batana kadar yapılan aktiviteler, aktivitenin yoğunluğu önemsenmeksizin kilo alma riskini azaltıyor.
Araştırmacıların ulaştığı şaşırtıcı bir sonuç ise, sabah güneşinin metabolizmayı düzenleyerek yağ yakımını artırdığı yönünde. Kahvaltı yapmadan yapılan egzersizlerde, beden enerji kaynağı olarak direkt yağ stoğunu kullanıyor.
Aynı zamanda sabah yürüyüşleri kalp ve dolaşım sağlığı için de oldukça yararlı.
Tekrar yulaf ezmesi mucizesi ile karşı karşıyayız. Bu diyete göre sabahları yulaf ezmesinden muhakkak faydalanılmalı. Kilo vermenin yanı sıra, diyeti uygulayanların kolesterol seviyelerinde yüzde 25'e kadar düşüş gözlemlenirken, kan şekeri seviyeleri de dengelenmiş.
Önerilen ise sabahları yulaf ezmesi ile taze meyveleri birleştirerek tüketmeniz. Peki, bu birlikteliğin mucizesi nedir? Her ikisinin de çözünemeyen lifler sunması ve kanındaki kolesterol seviyesini düşürerek yararlı bakterileri beslemeleri.
Bedenin bu kombinasyonla bütirik asit tuzu olarak adlandırılan bir madde üreterek yağlanmaya sebep olan unsurları ortadan kaldırıyor.
Ayrıca Kanada'da yapılan bir araştırmada, çözünemeyen liflerin, açlığı kontrol etmeye yarayan ghrelin adlı hormonun salgılanmasını sağladığı bulunmuş.