Beşar Esad, Suriye’nin çıkarına olması durumunda Erdoğan’ı kucaklayacağını ifade etti.
Genelkurmay eski istihbarat başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Suriye lideri Esad’ın “Erdoğan'ı kucaklarım” dediğini açıkladı.
Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında, İsmail Hakkı Pekin’le görüşmesini aktardı.
“Suriye'deki gelişmeleri yakından izleyen Genelkurmay eski istihbarat başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ile konuşurken de çok önemli haberlere ulaştım” diyen Takan şöyle devam etti:
“Pekin, ‘Esad, 2 hafta önce kendi adamlarını toparlıyor. Soru soruyorlar; 'Türkiye ile bir araya gelir misiniz tekrar görüşmek için' diyorlar. 'Suriye'nin menfaatine olacaksa Erdoğan'ı kucaklarım' diyor.’
İsmail Hakkı Pekin'e ‘biz bunu Türkiye'de hiç duymadık’ deyince açıklamalarına şöyle devam etti;
‘Yani şöyle; bütün basın mensuplarını toplamış, yabancı basın mensupları dahil yarım saatlik bir konuşma yapmış. Ondan sonra çıkıyor herkes dışarıya sadece hükümete bağlı basın kalıyor. Onlara diyor ki, 'siz yanlış haberler yapıyorsunuz, yönlendiriyorsunuz özellikle düşman olarak Türkiye ile İsrail'i aynı kefeye koyuyorsunuz. Türkiye ile İsrail aynı kefeye konulacak ülkeler değil. Dost olarak İran ile Rusya'yı aynı kefeye koyuyorsunuz. İran bize verdiği hiçbir şeyin parasını almıyor. Rusya, verdiği her şeyin parasını alıyor. Buna benzer konuşmalar yapıyor. Bu arada birisi bir soru soruyor, o toplantıya giren birisi ile görüştüm. 'Türkiye ile iş birliğine ne diyorsunuz' diyor. 'Eğer, Türkiye ile iş birliği olacaksa Erdoğan'ı kucaklarım' diyor. Böyle bir istekleri var.”
“Afrin'de çok büyük tepki göstermediler” diyen İsmail Hakkı Pekin açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Belki başka işleri vardı. Şöyle; Doğu Guta'yı temizlemeleri gerekiyordu. Temizlediler. Şimdi aşağıda Duma diye bir yer var. Doğu Guta'daki adamlar tamamen Suudi Arabistan tarafından desteklenen gruplardı. Şimdi Duma'da da böyle bir grup var, onları da oradan atmak için bir operasyon yapacaklardı. Ama Rusya operasyonu durdurmalarını, yapmamalarını bu işi diplomasi ile halletmelerini istemiş. Şöyle bir şeyler söylüyorlar; o bölgelere, tünellere çok büyük patlayıcılar konulmuş eğer böyle bir şey olursa orası Şam'a çok yakın bir yer. Şam'a çok yakın olduğu için de Şam çok büyük zarar görür diye bir gerekçeleri var ama asıl gerekçeleri dünya kamuoyunun işte Doğu Guta'da katliam yapıyorsunuz burada katliam yapıyorsunuz söylemini durdurmak olarak değerlendiriyorum."
siyasetcafe.com