Diyarbakır'da 'Torbacılardan' öğretmene 'cinsel istismar' kumpası

Diyarbakır’ın Dicle İlçesinde sınıf öğretmenliği yapan D.B.'ye okuldaki kız öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla iftira atıldı.

Diyarbakır’ın Dicle İlçesinde sınıf öğretmenliği yapan D.B.'ye korkunç bir iftira atıldı.

Öğretmen D.B., hakkında okuldaki kız öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla bir ihbar yapıldı.

İhbar sonrası D.B. gözaltına alındı. 

10 yaşlarındaki kız öğrencilerin Çocuk İzleme Merkezinde pedagog eşliğinde ifadeleri alındı. Çocuklar öğretmenlerinin kendilerini istismar etmediğini, özel bölgesine dokunmadığını ve öğretmeleri ile aralarının iyi olduğunu söylediler.

Çocukların aileleri de öğretmenin istismar suçu işleyebilecek biri olmadığını söylediler ve öğretmenden şikayetçi olmadılar.

 

BİR HAFTA SONRA İFADE DEĞİŞTİRDİLER

 

Aradan bir hafta geçtikten sonra veliler tekrar savcılığa başvurdu ve çocukların erkek pedagog eşliğinde ifadelerinin alındığını, bu nedenle rahat konuşamadıkları için yeniden ifadelerinin alınmasını istediler.

Tekrar ifadesi alınan çocuklar bu kez öğretmenin özel bölgelerine dokunarak istismarda bulunduğunu iddia etti.

 

Öğretmen D.B. ise iddiaları kabul etmeyerek şunları söyledi:

 

“Çocukların tümü ve aileleri ilk ifadelerinde böyle bir şey olmadığını açıkça Adli Gözlemci huzurunda belirtmişlerdir. Olaydan 1 hafta sonra diğer aile bireyleri ve akrabaların yönlendirmesiyle çocuklar ifade değiştirmişlerdir.

Sıcağı sıcağına alınan ifadelerinde hiçbiri böyle bir durumun yaşanmadığını ifade etmiştir. Bana bu iftirayı atan ve hakkımda 112'ye ihbarda bulunan kişiler okul etrafında rahatlıkla uyuşturucu kullanan, torbacılık yapan kişilerdir.

Ben bunlarla defalarca tartıştım ve okul çevresinde uyuşturucu kullanımına engel olmaya çalıştığım için bu iftiraya uğradım. Kamu görevlisiyim, suçsuzum ve daha fazla yıpratılmak istemiyorum.”

 

HAKİM SERBEST BIRAKTI

 

Davaya bakan hakim yeterli delil olmadığı gerekçesiyle öğretmeni serbest bıraktı ancak 4 öğrenci ve ailesi sonradan şikayetçi olunca öğretmen hakkında “Çocuğun cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçundan 135'er yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan sanık öğretmen önceki savunmalarını tekrar etti ve okul çevresinde uyuşturucu satıcılarıyla tartıştığını, bundan dolayı aralarında husumet olduğu için kendisinin polise ihbar edildiğini belirterek suçsuz olduğunu, öğrencileriyle arasının çok iyi olduğunu ve buna dair soruşturma aşamasında da kimsenin kendisinden şikayetçi olmadığının altını çizdi.

Böyle bir durum yaşanmış olsaydı öncelikle çocukların ve ailelerinin şikayetçi olabileceğini, ancak 112’ye giden ihbar üzerine soruşturma başlatıldığını belirtti. Ailelerin bir kısmı da öğretmenden şikayetçi olmadıklarını belirtti.

Mahkeme soruşturma aşamasından yargılamanın başladığı sürece kadar alınan mağdur ve müşteki ifadelerinin birbiriyle çelişmesi nedeniyle öğretmenle ilgili tutuklama talebini reddedip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Siyasetcafe.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri