Diyanet İşleri Başkanlığı milyonlarca lira harcayarak çocuklara ücretsiz olarak 'Peygamber ve Gençlik' kitabı dağıttı.
Çarpıcı ifadelerin yer aldığı kitapta, üniversiteli olmayan gençlerin üniversitelilere kıyasla daha düzenli ibadet ettiği belirtildi.
Üniversite öğrencilerinin diğerlerine oranla yüzde 8 daha az ibadet ettiğini öne süren kitapta, 'Tahsil ile dindarlık arasında ters yönlü bir ilişkiden bahsedilebilir. Seküler alanlarda yüksek tahsil yapmanın genel anlamda dindarlık, özelde dini inanç ve ibadetler üzerinde olumsuz etki yaptığı tespit edilmiştir' ifadeleri kullanıldı.
LAİKLİK KARŞITI İFADELER DİKKAT ÇEKTİ
Kitapta laik eğitim karşıtı ifadeler de dikkati çekti. 'Türk modernleşme sürecinde de bu potansiyel açıkça kendini hissettirmiştir. Kuşkusuz bu süreci besleyen daha farklı nedenler de söz konusudur. Seküler eğitim veren fakülte ve bölümlerde zaman zaman din ile bilimin karşı karşıya getirilmesi, yükseköğretim sürecinin beraberinde getirdiği sorgulayıcı akademik zihinsel yapıyla dinin eleştirel bir tarzda değerlendirilmesi, üniversite sürecinde öğrencilerin göreceli olarak bireyselleşmeye başlaması ve özgürleşmesi bu bağlamda değerlendirilebilir.' ifadeleri oldukça dikkat çekti.
ATEİSTLİK ARTIRIYOR
Kitapta, Türkiye’deki eğitim sisteminin yapısı da 'eleştirildi.'Eğitim sisteminin pozitivist yapısının bilinç ile inanç arasındaki bağı zayıflatıcı bir fonksiyon üstlendiğini ileri süren kitapta, eğitim düzeyi artan bireyler arasında dine mesafeli durma eğiliminin de arttığı ifade edildi.
SİYASETCAFE.COM