Öykü Çelik, Melek Baykal, Onur Büyüktopçu gibi ünlü isimlerle çektiği reklamlarla medyada kendine yer bulan 'Deterjan Pazarı' isimli şirketin çöktüğü, sahibinin de paraları alarak ortadan kaybolduğu iddia edildi.
Yaklaşık 40 bin kişinin mağdur olduğu olayda söz konusu paranın 500 milyon liradan fazla olduğu belirtiliyor.
3 KATI PARA VERECEĞİNİ İDDİA EDİYORDU
Ankara'da faaliyetlerine başlayan site, internet üzerinden kendine müşteri buluyordu. Şirket, kendilerine üye olan vatandaşlara deterjan hammaddesi veriyor, bunu top haline getirip kuruttuktan sonra 3 katı fiyatla geri almayı vadediyordu. Örneğin; sisteme 30 bin lira ödeyerek giren bir kişi, ürünleri teslim ettiğinde 90 bin lira alabiliyordu.
Firma sahibi kayıplara karışmadan önce, bu ödemeleri 30 günde yapıyordu. Bir süre sonra ise bu süreler 60 güne, son zamanlarda ise 95 güne kadar çıktı. Kurban Bayramı öncesi ödemeler aksamaya başlayınca çok sayıda vatandaş şikayet sitelerine durumu anlattı. Şirketin sahibi ve Whatsapp iletişim numaralarına ise ulaşım kesildi.
ŞİRKETİN SAHİBİ ORTADA YOK
Dün akşam itibariyle kapanan site ise sosyal medyada gündem oldu.
Sahibinin herhangi bir açıklama yapmadan kapattığı sitenin şimdilik sadece Instagram hesabı açık halde. Instagram sayfasında ise şirketin Ankara Kahramankazan'daki fabrikasında 14 Ağustos'ta yemek düzenleneceği, Süleyman Kocabaş'ın açıklamalar yapacağı belirtiliyor.
Öte yandan yüzlerce vatandaş haklarını alamadıkları için şirketin fabrikasının önünde eyleme başladı. Ödemelerin yapılmadığını ve firma yetkililerinin ortada olmadığını iddia eden vatandaşlar ile fabrikada bulunanlar arasında tartışma çıktı. Bölgeye ihbar üzerine çok sayıda polis gelirken, yaşanan gerginlik hala sürüyor.
SÜLEYMAN KOCABAŞ: MANTIKLI OLUN
Sırra kadem basan firmanın sahibi Süleyman Kocabaş ise sosyal medyadan şirket üyelerine seslendi. Suçlamaları reddeden Kocabaş, bir de üyeleri tehdit edip akıl verdi.
Kocabaş, şunları söyledi:
Herkes oyuna geliyor. Belirli bir grup, 100 kişiyi organize edip halkı dolandırdığımızı söylüyor. Bunu yaptığımızı düşünelim. Şirket kapanırsa ödeme yapamayacağımı düşünmenizi istiyorum. Bizimle çalışan herkesi mantıklı olamaya davet ediyorum. Ödemenin gecikmesinin ana sebebi; iki aydır bu olaylar yüzünden iş yapamamak. Aynı zamanda finansal olarak organize etmiş olduğum nakit döngüsünü yapamamaktan kaynaklı. Ben bir firma ile anlaşma yaptım. Ama bu olaylar yüzünden iptal edildi. Bu olaylar sürdükçe işimi yapamıyorum. Yarın işe başlayacağım. Ödemeleri yakın zamanda yapamam. Çünkü para kaynaklarımız kesildi. Hiçbir banka bizimle çalışmak istemedi. Ben yeniden satış moduna döneceğim. Herkes bekleyecek. Beklemeyenler için yapacağım bir şey yok. Ödemelerle ilgili 3 aylık bir süreç istiyoruz. Kendi çalıştığınız şirketi kapattırırsanız bir daha onu almanız mümkün olur mu? Mantıklı davranalım. Herkes kendinde hata arasın. Ben kredi çektim ödeme yapamıyorum diyorlar. Ben mi kredi al dedim. Mantıklı davranalım.'
Siyasetcafe.com