Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Satılmış, okul öncesi yıllarda çocuklara verilen sanat eğitiminin önemine değinerek, “Okul öncesi verilen çok yönlü sanat eğitimi ile gelişimleri desteklenen çocukların dış dünyaya bakış açıları değişiyor” dedi.
Çocukların sağlığı ve gelişim süreci için okul öncesinde sanat eğitiminin bu sürece verdiği katkıyı anlatan Uzman Dr. Ali Satılmış, önemli açıklamalarda bulundu.
DÜNYAYA BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞİYOR
Okul öncesi yıllarda sanat eğitimi alan çocukların dış dünyaya bakış açıları değişiyor. Sanatsal etkinlikler, çocuğun üretken olmasını, yaratıcı düşünmesini, özgüveninin artmasını, çözüm odaklı düşünmesini, problem çözme becerilerini geliştirmesini ve çevresini olumlu yönde değiştirmesini sağlıyor.
RUH SAĞLIĞI İÇİN SANAT EĞİTİMİ ÖNEMLİ
Çocukların doğdukları andan itibaren görsel ve işitsel sanatlarla ilişki içerisinde olması gerekiyor. Beden sağlığı en iyi şekilde takip edilen çocukların, sağlıklı bir ruhsal yapıya sahip bireyler olabilmeleri için, sanat eğitimi büyük önem taşıyor.
İLETİŞİMİ KUVVETLENİR ÖZGÜVENİ ARTAR
Erken çocukluk döneminde en önemli amaç hayal gücünün eğitimi olmalıdır. Bu nedenle 6 yaşına kadar çocuklarda sanat eğitimi vazgeçilmezdir. Anaokulu, çocuklar için duygu ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilecekleri ve onlara uygun ortamı sağlayan yer olmalıdır. Okul öncesi yıllarda katıldıkları sanatsal etkinliklerde görsel öğelerle tanışan çocuklar ileride karşılaşacakları görsel simgeleri daha hızlı ve doğru algılar. Bu çocuklar hayatlarının her döneminde duygu ve düşüncelerini çok daha rahat ve iyi ifade ederler.
SANAT ZEVKİ KAZANDIRIR
Katıldığı sanatsal faaliyetler çocuklara sanat zevki kazandırır. Çocuk, kıyafet seçiminden, odasının rengine, masa düzeninden, yemek sunumuna kadar her konuda sanatsal zevkini ortaya koyabilir. Artık sadece bakmak için değil görmek için bakar. Hayatta neler yapabileceğini görmek, çocuğa güç verir ve onu mutlu eder. Sanatsal becerisi oluşan çocuk kendini önemli hisseder.
siyasetcafe.com