Cafer bez getir! 

Erkan MACİT

Eskiden topraklar fetih edilirdi, şimdi zihinler..!

Aile yapısı çöküyor, zihinler işgal oluyor. Ahlak yapısı tamamen kontrol dışı, yaşlısı genci facebook,instagram üzerinden arayışa girmiş vaziyette, kişiler  buradan hareketle insanlrı tanımayı hatta  arkadaş olmayı  seçiyor.

Arkadaşlık ve yoldaşlık candaşlık kavramları sanal ortamdan klasikleşmiş durumda ve artık insanlar sosyal medyadan örf ve adetlerini  dini ve milli bayramlarını kutluyor. Ziyaretler ve hal hatır sormalar bitti.

Eskiden mektup vardı kartpostallar vardı onların güzel ve nostaljik yanı  vardı. Nice  güzel duygular o uzak mecralardan posta kutusuna gelir ve hasret  ateşleri  yanar, yanar ve sönerdi.

Sevgililer aşklarını ifade eder. uzak kalan aile bireyleri, okuyanı, öğrencisi, askeri, doktoru, uzmanı ailesine  haber kokan  taze gül kokulu  buram buram hasret dizeleri  yazardı.

Şimdi yerini diğer sosyal medya  mecraları aldı. Buradan evlilikler, buradan tanışmalar, buradan sosyal aktiviteler, hatta ve hatta buradan  arkadaşlıklar. YALAN ve SANAL bir dünyanın içinde sahte ve samimin  ikonlar! 

İkonlar ile yaşıyor ikonlar ile gülüyor, ikonlar ile aşk  aranıyor. Arkadaşlıklar  kimi kimdir bilinmeyen  kişiler ile bir araya bile  gelinmeyen  bir durumda  sanal devam ediyor. 

Yani mıçmışız CAFER BEZ GETİR!

***

İnsan davranışı ve psikolojisi sosyal medyanın eline geçmiş durumda. Sosyal medya ne derse o !

Günümüzde yeni iletişim ortamları, özelikle internet, modern iletişim sisteminin en büyük destekçisi olmaktadır.

1970’lerde başlayan ve 1990’lardan sonra hızla devam eden internet kullanımı, web sitelerinin, portalların yaygınlaşmasıyla kullanıcı sayısını artırmış, 2000’li yıllarda sosyal medyanın işlerlik kazanmasıyla her kesimden insanı ilgilendirecek noktalara ulaşmıştır.

Günümüzün sanal ortam kullanıcıları tarafından bir alışkanlık haline gelen sosyal medya kullanımı, her kültürden ve her kesimden geniş kitlelerin, sosyal taleplerine yanıt verirken; aynı zamanda bu ortamı eleştirenlerin odak  noktasında bulunmaktadır.

Yeni iletişim ortamlarının gelişmesi, her kesimden bilgi iletişim teknolojilerine olan ilginin artması, sosyal medyanın gücünü arttırmakta, sosyalleşme kavramına da  yeni bir boyut kazandırmaktadır.

Sosyal medya, sürekli güncellenebilmesi, çoklu kullanıma açık olması, sanal paylaşıma olanak tanıması vb. açısından biri olarak kendini
göstermektedir.

İnsanlar sosyal medyada günlük düşüncelerini yazmakta, bu düşünceler üzerine tartışabilmekte ve yeni fikirler ortaya koyabilmektedirler. Ayrıca kişisel bilgilerinin yanında çeşitli fotoğraflar, videolar, paylaşabilmekte, iş arayabilmekte ve hatta bulabilmekte ayrıca sıkılmadan gerçek dünyayı sanal ortamda yaşayabilmektedirler.

Bu durum gün geçtikçe tüm dikkatlerin bu alana  yönelmesine sebep olmakta ve yenilenen sanal dünyaya yeni bir kavramsal çerçeve çizmektedir.
Ama buraya kadar sıkıntı yok!

Dikkat! Ayık olun!

Sosyal medya kimisi için bir iş alanı, kimisi için hobi alanı. 
Ama aramızda bu sosyal medya kırsalını iyi kullanmayalar da var!

Kişilerin kendi egolarını tatmin alanı, ahlaksız boyutun diğer yönden bu mecrada yüz bulması, aileler arasında kıskançlık krizi ve aile yapısını çökerten durumların sirayet etmesi, kişilerin sosyal medya üzerinden özellikle facebook, instagram vb gibi sosyal medya mecralarında ilişki düzeyinde arayışlara girmesi, kişilerin yine aynı şekilde facebook ve diğer mecralarda birbirlerini takip edip haklarında karar ve yorum mekanizmasını çalıştırması. vs. bir sürü benzer durumları sayabiliriz.

Ancak durum artık kontrolden çıkmış vaziyette!!

Dikkat Ayık olun!

***

BU İŞİN ŞAKASI YOK!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.