2020'nin turizm konsepti "Patara", Patara hakkında merak edilen herşey

2020 yılının Turizm konsepti "Patara" oldu, Patara nerededir, Patara'ya nasıl gidilir, kısacası Patara hakkında merak edilen herşey;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TBMM’deki grup toplantısında 2020 yılını 'Patara Yılı' ilan ettiklerini duyurmuştu.

Türkiye’de 2018 ‘Troya Yılı’, 2019 ise ‘Göbeklitepe Yılı’ ilan edilmiş, bu bölgelere gelen turist sayısı kısa sürede üçe katlanmıştı.

Peki bu ne anlama geliyor?

2020 yılının Patara yılı ilan edilmesinin anlamı; Patara’nın Türkiye’nin global tanıtımlarında yüzü olması anlamına geliyor. Her fuar ve kongre gibi etkinlikte o yılın yüzü olan bölge öne çıkarılıyor. Bu sene sıra Patara’da …2020 boyunca ‘Patara Yılı’ dolayısıyla uluslararası tüm etkinliklerde bölgenin tanıtımı yapılacak.

Cumhurbaşkanı’nın bu duyurusunun ardından herkes internette arama motorlarında Patara nerede, Patara hangi şehirde, Patara hakkında bilinmesi gerekenler sorularına cevap aramaya başladı.

İşte Patara hakkında tüm bilinmesi gerekenler...

PATARA NE DEMEK?

Fethiye ile Kaş ilçeleri arasında uzanan kumsala ve burada kurulmuş önemli bir antik kent olan Likya kentine verilen addır.

PATARA NEREDE? PATARA PLAJI'NIN ÖZELLİKLERİ

Sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın en güzel plajlarından biri olarak bilinen Patara Plajı, Muğla'nın Seydikemer ilçesi ile Antalya'nın en batısındaki Kaş ilçesinin Gelemiş Köyü sınırlarında yer almakta.

Yaklaşık olarak 18 kilometre uzunluğa sahip olan Patara Plajı, adını Patara Antik Kenti'nden alıyor.

PATARA ANTİK KENTİ

Likya Birliği'nin oy hakkına sahip 16 şehrinden biri olan Patara, Büyük İskender'in kuşattığı kentler arasında yer alır. Mitolojik öykülerde Patara'yı su perisi Lykia ile birlikte Apollon'un oğlu Paturus'un kurduğu anlatılmakta.

Noel Baba olarak bilinen Saint Nicholas'ın da Pataralı olduğu inanışlar arasında.

Romalılar döneminde önemli bir ticaret merkezi olan Patara, Bizanslılar döneminde de bu önemini sürdürmüştü.

Patara Antik Kenti'nin sahilinde yer alan Patara Plajı, tarihi ve kültürel mirasıyla ziyaretçilerine muhteşem bir deneyim sunmakta.

Patara Antik Kenti’nin yanı  sıra Antik Patara Limanı’da mutlaka görmeniz gereken yerler arasındadır.

PATARA’YA NASIL GİDİLİR?

Kaş’tan ve Kalkan’dan Patara dolmuşları ile ulaşılabilir.

Patara Antik Kenti Ziyaret Saatleri Yaz Dönemi: 08:30-19:30 (15 Nisan-2 Ekim)

Patara Antik Kenti Ziyaret Saatleri Kış Dönemi: 08:30-17:00 (3 Ekim-14 Nisan)

Patara Antik Kenti Tatil Günleri: Dini bayramların ilk günü öğlene kadar.

PATARA PLAJI'NA NASIL GİDİLİR?

Patara Plajı, Kalkan'a 15 kilometre uzaklıktadır. D400 Karayolu'nu kullanarak Patara Plajı'na ulaşmanız mümkün.

Kaş'tan 45, Fethiye'den 81, Antalya'dan 376 kilometre uzaklıkta bulunan Patara Plajı'na kendi arabanız ile çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Fethiye-Kaş arasında sefer yapan otobüsler ile Ovaköy mevkiinde inerek yaklaşık 3.5 kilometrelik bir yürüyüş veya taksi yolculuğu ile de Patara'ya ulaşabilirsiniz.

PATARA PLAJI 2020 GİRİŞ ÜCRETİ

Patara Plajı, Patara Antik Kenti'nin içinde yer almaktadır. Bu nedenle plaja girişte müzeye giriş ücretlendirmesi yapılıyor.

Müze kartınız var ise ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Bunun dışında günübirlik giriş ücreti ise 24 TL.

PATARA PLAJI KUM TEPELERİ

Patara birçok Yeşilçam filmine ev sahipliği yapmıştır.

Çölü andıran ve bazı noktalarda yüzlerce metre yüksekliğe uzanan Patara Plajı'nın kum tepeleri başta Kemal Sunal ve Şener Şen’in başrolünü oynadığı Tosun Paşa, İbrahim Tatlıses’in o çok ünlü Sabuha filmi gibi birçok Yeşilçam filminde çöl sahnelerine ev sahipliği yapmıştır.

Tamamen doğal şekilde oluşan kum tepeleri, Patara Plajı'na benzersiz bir atmosfer katar. Özellikle gün batımında, kum tepelerinin üzerinde başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz bir manzaraya tanık olabilirsiniz.

İSTEYENE SAFARİ TURLARI DA VAR, RUZGAR SÖRFÜ DE

Bölgede bir çok firmanın düzenlediği Safari Turları çok popüler. Sahilin rüzgarlı olması için rüzgar sörfü yapmak isteyenler için adeta bulunmaz nimet…

CARETTA CARETTALARA İLE PLAJI PAYLAŞMAK

Nesilleri tükenme tehlikesi altında olan “caretta caretta” deniz kaplumbağalarının ülkemizdeki en önemli üreme alanlarından birisi olan Patara Plajı, Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından halihazırda koruma altına alınmış durumdadır.

15 Mayıs-15 Eylül tarihleri arasında ziyaretçiler ve deniz kaplumbağaları arasında dönüşümlü olarak kullanılan Patara Plajı'ndan 08:00-19:00 arasında ziyaretçiler, 19:00-08:00 arasında ise caretta carettalar yararlanmakta.

Plajın caretta carettalara ait yumurtlama alanında şemsiye-şezlong kullanmak, saat 19:00'dan sonra plaja girmek, gürültü yapmak kesinlikle yasak ve yasağa uymayanlar para cezasıyla cezalandırılır.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Salda Gölü hakkında flaş karar!
Sıra Kelebekler vadisinde; cennet vadi imara açılıyor!
Emine Erdoğan’dan flaş Salda Gölü paylaşımı: Takipçisiyim!

Gündem Haberleri