Plastiğe meydan okuyan ajanda
Uzman diyetisyen Dilara Koçak’ın hazırladığı ‘ İyi Yaşam Günlüğü’ isimli ajanda, bu yıl Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda bir içerik ile basıldı. Satıştan elde edilecek gelir DenizTemiz Derneği’ne katkı sağlayacak
İlk olarak 15 yıl önce Uzman Diyetisyen Dilara Koçak’ın hazırladığı, Türkiye’deki ilk tematik ajandalardan birisi olan ‘İyi Yaşam Günlüğü’ yıllar boyu bir yeni yıl klasiği haline geldi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile iş birliğinde olan Koçak, küresel iklim krizi, gıda israfı, sıfır atık, sıfır açlık konularındaki yoğun çalışmalarını şimdi de İyi Yaşam Günlüğü’ne taşıdı.
Her sene olduğu gibi İyi Yaşam Günlüğü’nü dostlarıyla kutlayan Uzm. Dyt. Dilara Koçak, davetlilere plastiksiz mutfak başlangıç seti hediye ederek “İnsanı stres, denizi de plastik hasta ediyor, plastiğe dur dememiz lazım” diyerek çağrıda bulundu. “Haftada 21 gram mikroplastik yutuyoruz, toprak hasta, deniz hasta, hava hasta!” diyen Koçak 30 yıldır birey ve kurumların beslenmesi konusunda çalıştığını ancak ‘gezegeni beslemeyi’ de odağına aldığına dikkati çekti.
TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, “Aldığımız iki nefesten birini sağlayan yaşam kaynağımız denizler, maalesef yüzde 80 oranında karadan kirleniyor. Bu sebeple denizlerin korunması için mücadele vermeliyiz” diyerek iş birliği ve destekleri için Dilara Koçak’a teşekkür etti.
İyi Yaşam Günlüğü 2020’nin tanıtımı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Davette; Revna Demirören, Şükran Güzeliş, Şebnem Çapa, Şadan Kaptanoğlu, Şahika Ercümen, Levent Erden, Gamze Cizreli, Saffet Emre Tonguç, Yelda Güral, Ayşegül Kodal, İpek Develi, Figen Bahçıvan, Özgür Bolat, gibi isimler projeye destek verdi.
siyasetcafe.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.