Japon üretici Toyota'nın 17 yıl aradan sonra yeniden ürettiği Supra modeli, henüz yollara çıkmadan tükendi. 2019'da teslim edilecek 900 adetlik satışın tamamlandığı bildirilirken, 2020 yılında satışa sunulacak araçlar için de 2 bin kişinin sıraya girdiği açıklandı.
BMW Z4'ün platform kardeşi olan 5'inci nesil Supra'da, altı silindirli 3 litrelik bir motor görev yapıyor.
Buna göre, Supra 900 Kulübü üyelerinin, 1’den 900’e kadar kendine ait bir üye numarasına sahip olacağı bildirildi.
Kulüp üyelerinin Nürburgring 24 Saat yarışı ve Goodwood Hız Festivali gibi etkinliklere otomobilleri ile birlikte davet edilecekleri bildirildi.
5'inci nesil Supra'nın, Toyota’nın yarış takımı “Toyota Gazoo Racing” tarafından geliştirilen ilk global GR modeli olduğu ifade ediliyor.
Geçtiğimiz yıllarda daha heyecan verici otomobiller üreteceklerini açıklayan Toyota Başkanı Akio Toyota'nın, geliştirme aşamasından itibaren Supra modeline önem verdiği ve testlerini bizzat kendi gerçekleştirdiği belirtiliyor.
GR Supra ile ilgili açıklamalarda bulunan Akio Toyoda, "Supra benim için kalbimde yatan eski bir dost gibi. Diğer üreticiler güzel prototiplerini ortaya koyarken ben artık üretimde olmayan eski bir Supra kullanıyordum. O zamanlar Toyota’nın yeni Supra üretme gibi bir planı yoktu. Ama tutkulu Supra fanları gibi, ben de içten içe onun yeniden üretilmesini istiyordum" dedi.
Supra'nın farklı pazarlarda farklı donanımları bulunuyor.
Supra'nın, Avrupa’da ise standart olarak 19 inç alaşım jantlarla satışa sunulacağı belirtildi.
Otomobilin dış tasarımında bir önceki nesilden izler görünsede, iç mekanda platform kardeşi BMW Z4'ten tanıdık kumanda elemanları göze çarpıyor.
Toyota GR Supra'nın kaputunun altında ise, çift salyangozlu turbo beslemeye sahip altı silindirli 3.0 litre bir motor görev yapıyor.
340 beygir ve 500 Nm tork üreten ünitenin, sekiz ileri otomatik şanzımanla eşleştirildiği bildirildi
Otomobilin, 0'dan 100 km/s hıza ise 4.3 saniyede erişebildiği kaydedildi.
Supra'da, direksiyon, gaz pedalı, fren basıncı, motor ve lastik hızı ile yalpa oranı elektronik kontrol ünitesi tarafından gözlemleniyor.
Otomobilde, sağ ve sol tekerleklerdeki tork farkının da sürüş şartlarına bağlı olarak kontrol edildiği açıklanıyor.
Adaptif Değişken Süspansiyon (AVS) sistemine yer verilen otomobilde, yol yüzeyindeki değişimlere göre tepki verildiği kaydedildi.