Cübbeli Ahmet'in adayı çekildi! İşte İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri

Cübbeli Ahmet'in adayı çekildi! İşte İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri

İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç'ın vefatının ardından Cübbeli Ahmet, cemaatin yeni lideri olarak İbrahim Uslu'nun adaylığını önermişti. Hasan Kılıç'ın cenaze namazında İsmailağa Camisi İmamı Salih Topçu, cemaatin yeni liderini açıkladı.

İsmailağa Cemaati'nin kurucusu ve lideri Hasan Kılıç'ın 22 Nisan 2024 tarihinde vefatının ardından cemaatin yeni lideri kim olacak sorusu merak konusu oldu.

Cübbeli Ahmet ve cemaatin ileri gelenleri arasında yaşanan fikir ayrılıkları ve gerginlikler de bu süreci etkiledi.

Cenaze namazının ardından İsmailağa Camii İmamı Salih Topçu tarafından yapılan açıklamada, Hasan Kılıç'ın önceden belirlediği üzere Ahmet Fikri Doğan'ın yeni lider olarak seçildiği duyuruldu.

Fikri Doğan, İsmailağa Camii'nde uzun yıllar imam olarak görev almış ve Hasan Kılıç'ın yakın çalışma arkadaşlarından biri olarak biliniyor.

CÜBBELİ'NİN ADAYI GERİ ADIM ATTI

Daha önce Cübbeli Ahmet tarafından cemaatin yeni lideri olarak ilan edilen İbrahim Uslu, Fikri Doğan'ın seçilmesinin ardından adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Cübbeli Ahmet'in İsmailağa Cemaati'nden ihraç edilmiş olması ve cemaatin önde gelen isimleriyle yaşadığı gerginlikler bu gelişmede etkili olduğu düşünülüyor.

gggg.jpg

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.