Adalet Bakanı Tunç'tan flaş açıklama! 'DEM Parti kapatılabilir'

Adalet Bakanı Tunç'tan flaş açıklama! 'DEM Parti kapatılabilir'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'DEM Parti teröre desteğe devam ederse kapatılabilir.' dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Partililere yönelik soruşturmayla ilgili konuştu.

"DEM Parti teröre desteğe devam ederse kapatılabilir." diyen Bakan Tunç, "Hukuki süreçle karşılaşmak istemiyorsanız terörle aranıza mesafe koyun. Böyle bir politika içinde olursanız yetkili makamlar devreye girer. Özgürlüğün de bir sınırı var. Yaşam hakkının düşmanı olan terörle mücadele devam edecek" diye de ekledi.

Tunç'un açıklamaları şöyle:

(DEM Parti’lilere Sur’daki bayrak indirme soruşturması) Ülkemizin milletimizin birlik beraberliği ile ilgili konularda sinir uçlarıyla oynarsanız adli ve idari soruşturmalarla karşı karşıya kalırsınız.

Yasal mevzuat çerçevesi içinde bir belediye terörü destekliyorsa geçmişte uygulamalı gördük. Hiç kimse durduk yere kayyum atanmasını parti kapatılmasını ister mi? Millet düşmanlarına kaynakları aktarırsanız anayasa ve kanunlar çerçevesi içinde o yetkiler kullanılır. Bu yetkileri kullanmak zorunda kalmamalı.

Diyarbakır Sur'daki olayla ilgili soruşturma hemen başlatıldı. Bunlarla kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Hukuki süreçle karşılaşmak istemiyorsanız terörle aranıza mesafe koyun. Böyle bir politika içinde olursanız yetkili makamlar devreye girer. Özgürlüğün de bir sınırı var. Yaşam hakkının düşmanı olan terörle mücadele devam edecek.

Millet size teröre destek olun diye oy vermedi. DEM Parti terörü desteğe devam ederse kapatılabilir.'

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.